Onderzoeken na een TIA

Als u een TIA heeft gehad, onderzoeken we op verschillende manieren hoe dat kwam. Onze TIA Service regelt al die onderzoeken voor u. lees meer

Onderzoeken na een TIA

Als u een TIA heeft gehad, gaan we op verschillende manieren onderzoeken hoe dat kwam. Onze TIA Service regelt al die onderzoeken voor u.

In overleg met uw behandelend arts bent u eerst doorverwezen naar de TIA polikliniek van het Radoudumc.  Het belangrijkste is van u te horen welke klachten u precies heeft gehad. Heeft u ze bijvoorbeeld al eens eerder gehad? Komen er in uw familie ook dergelijke klachten voor? Hierover praat u in de loop van de dag met de neuroloog. Dat is een arts die gespecialiseerd is in hersenaandoeningen. De neuroloog onderzoekt u ook lichamelijk en neurologisch. Daarnaast zorgt de TIA Service ervoor dat u de volgende onderzoeken krijgt:
  • Bloedprikken. We nemen wat bloed bij u af om te onderzoeken. U moet daarvoor nuchter zijn. Dat betekent dat u van tevoren niet mag eten en drinken. Een glaasje water of thee (zonder suiker) mag wel. U kunt eventuele medicijnen gewoon innemen.
  • Bloeddruk meten. Een paar keer meten we uw bloeddruk. We kijken dan hoe hoog uw bloeddruk is .
  • ECG (hartfilmpje). We maken een ECG om te kijken of u een onregelmatige hartslag heeft.
  • Metingen. We meten uw lengte en gewicht. En we onderzoeken uw urine. Deze metingen doen we eventuele risicofactoren in kaart te brengen. Bijvoorbeeld overgewicht.
  • MRI/CT. Op de afdeling Radiologie maken we een MRI/CT-scan van uw hersenen. Met deze scan kunnen we zien of de TIA blijvende schade aan uw hersenen heeft veroorzaakt. En we kijken of de bloedvaten in uw hersenen verder in orde zijn.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contactformulier

De uitslag

Na de onderzoeken heeft u een gesprek met de neuroloog. Deze bespreekt met u de uitslag en welke behandeling er mogelijk is. We doen ons best om de onderzoeken en dit gesprek op dezelfde dag te laten plaatsvinden.

Na de onderzoeken

Na de onderzoeken en het gesprek met de neuroloog kunt u in principe gewoon naar huis. Na enkele weken komt u bij ons terug voor nazorg. lees meer

Na de onderzoeken

Na de onderzoeken en het gesprek met de neuroloog kunt u in principe gewoon naar huis. Na enkele weken komt u bij ons terug voor nazorg. Bel bij spoed direct 112.

4 tot 6 weken na uw TIA gaat u terug naar de TIA polikliniek van het Radboudumc. Hier kijken we wat uitgebreider naar uw leefstijl. Een goede leefstijl kan namelijk helpen om een nieuwe TIA te voorkomen. We kunnen u bijvoorbeeld helpen om te stoppen met roken, om gezonder te eten en meer te bewegen.
Tijdens deze afspraak heeft u ook een gesprek met de verpleegkundig specialist. Stel dan gerust al uw vragen over uw TIA, onderzoeken en eventuele behandeling. Als dat gewenst en mogelijk is, kunnen we dan eventueel uw behandeling bijstellen.

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 652 naar Plein A2 West

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Postadres:
Postbus 9101, HP 943
6500 HB 
Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 652 naar Plein A2 West
  • Medewerkers
  • Intranet