Patientenzorg Aandoeningen Ziekte van Dupuytren

Wat is de ziekte van Dupuytren?

De ziekte van Dupuytren begint meestal met een verdikking in uw handpalm of aan de binnenkant van uw vingers. Na verloop van tijd kan een streng ontstaan. Hierdoor trekken uw vingers krom.

lees meer

Wat is de ziekte van Dupuytren?

De ziekte van Dupuytren begint meestal met een verdikking in uw handpalm of aan de binnenkant van uw vingers. Na verloop van tijd kan een streng ontstaan. Hierdoor trekken uw vingers krom. Hoe meer uw vingers krom trekken, hoe minder u uw hand kunt gebruiken. Op het moment dat u uw hand niet meer plat op een tafel kunt leggen is het zinvol om uw hand te operenen. Een operatie is ook zinvol als de verdikking gevoelig is.

Waarom heet het de ziekte van Dupuytren?

De ziekte is twee eeuwen geleden voor het eerst beschreven door de Franse chirurg Baron Guillaume Dupuytren.

Contact

Polikliniek Plastische Chirurgie

(024) 361 95 94
contact

Oorzaak

De werkelijke oorzaak is niet bekend. Door roken, alcoholgebruik, medicatie tegen epilepsie en door suikerziekte is de kans op de ziekte iets verhoogd. Soms speelt erfelijkheid een rol. De ziekte komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

lees meer

Oorzaak

De werkelijke oorzaak is niet bekend. Door roken, alcoholgebruik, medicatie tegen epilepsie en door suikerziekte is de kans op de ziekte iets verhoogd. Soms speelt erfelijkheid een rol en komt de ziekte vaker voor binnen een familie. Meestal ontstaat de aandoening na het 40e levensjaar. De ziekte komt bij mannen 5 keer vaker voor dan bij vrouwen.

Behandeling Ziekte van Dupuytren

Wanneer u uw hand niet meer plat op een tafel kunt leggen of als de verdikkingen gevoelig worden, kunnen we de hand opereren. Tijdens de operatie verwijdert de chirurg het verdikte weefsel, waardoor u uw vingers weer beter kunt strekken.

lees meer

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken.

lees meer