Patientenzorg Behandelingen Compassietraining

Wat is compassietraining?

Compassietraining is een training voor mensen met terugkerende of chronische depressie die al eerder een MBCT training hebben gevolgd. De oefeningen en gesprekken zijn tijdens de compassietraining meer gericht op een vriendelijke grondhouding naar jezelf.

lees meer

Wat is compassietraining?

Compassietraining is een training voor mensen met terugkerende of chronische depressie die al eerder een Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) training hebben gevolgd. De oefeningen en gesprekken zijn tijdens de compassietraining meer gericht op een vriendelijke grondhouding naar jezelf.

Als u in het verleden een training Mindfulness Based Cognitieve Therapie heeft gevolgd, hopen wij natuurlijk dat deze training zinvol voor u is geweest en. Wij merken dat het voor velen niet gemakkelijk is om te blijven oefenen. Ook het kunnen bijwonen van stiltedagen en/of terugkombijeenkomsten is niet voor iedereen altijd mogelijk. Daarom is deze vervolgtraining opgezet. We adviseren u deze training na ongeveer 1 na het afsluiten van MBCT te volgen.

De training Wat kunt u verwachten?

Deze training is vergelijkbaar met de mindfulnesstraining en bestaat ook uit 8 bijeenkomsten en een stiltedag.

lees meer

De training Wat kunt u verwachten?

Deze training is vergelijkbaar met de mindfulnesstraining en bestaat ook uit 8 bijeenkomsten en een stiltedag. Wat betreft de inhoud zijn de oefeningen en de gesprekken echter meer gericht op het ontwikkelen van een vriendelijke grondhouding naar jezelf. Uit ervaring weten we dat dit bij veel mensen geen overbodige luxe is. Een kritische, afwijzende houding naar onszelf is soms een voedingsbodem voor een terugkeer van de depressieve klachten.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag van 10.00 - 16.00 uur. De trainingsdata en tijden kunt vinden op de website van het Centrum voor Mindfulness.

Aanmelden

U kunt zich naar de training laten verwijzen door uw huisarts of behandelaar van het Radboudumc Psychiatrie. Vervolgens heeft u een intakegesprek op de polikliniek psychiatrie om te kijken of deelname aan de training voor u een mogelijkheid is.

lees meer

Aanmelden

U kunt zich naar de training laten verwijzen door uw huisarts of behandelaar van het Radboudumc Psychiatrie. Er volgt een intakegesprek op de polikliniek psychiatrie om te kijken of deelname aan de training voor u een mogelijkheid is. Plaatsing op volgorde van binnenkomst van de aanmelding, geschiktheid en beschikbare capaciteit.

Vergoeding

De indicatiestelling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar met uitzondering van uw eigen risico. Bij psychiatrische aandoeningen wordt de training vergoed, mits er ook andere behandelingen plaatsvinden of plaats gevonden hebben in het kader van dezelfde zorgvraag.