Over de polikliniek Dermatologie

Op de polikliniek Dermatologie ontvangen we patiënten met zeer uiteenlopende huidaandoeningen. Om een afspraak te maken heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Aanmelden

Het aanmelden op onze nieuwe locatie is gewijzigd. Hier leest u welke stappen u moet volgen om u aan te melden.

 • Neem de barcode op uw afspraakbevestiging mee
 • Inchecken bij gebouw A, volg route 678
 • Aanmelden bij aanmeldzuil Plein A1 Oost, u krijgt een ticket met oproepcode
 • Oproepcode en kamernummer op informatiescherm?
 • Naar behandelkamer lopen
lees meer

Aanmelden

Het aanmelden op onze nieuwe locatie is gewijzigd. Leest u de onderstaande informatie goed door. Onze nieuwe locatie is: Hoofingang gebouw A, route 678, kant oost. Volgt u de onderstaande stappen.

Denkt u aan uw afspraakbevestiging met barcode?

 • Stap 1. Bij de aanmeldzuil in de hal van gebouw A scant u de barcode op uw afsprakenbrief of uit mijnRadboud en toetst u uw geboortedatum in. Nadat uw gegevens en afspraken zijn gecontroleerd, krijgt u een ticket.
 • Stap 2. via de lift of het trappenhuis volgt u:
  • Route 678, 1e verdieping polikliniek en behandelunit/lichttherapie
  • Route 682, 2e verdieping poliklinische ingreep OK/laser
 • Stap 3. Door u opnieuw aan te melden bij de aanmeldzuil, ontvangt u een ticket met een persoonlijke oproepcode. 
 • Stap 4. Neemt u plaats in de wachtruimte. Zodra uw oproepcode op het informatiescherm in de wachtkamer komt, mag u naar de behandelkamer toe lopen. De verpleegkundige begeleidt u verder.

Afdeling Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. Naast de zorg voor patiënten houden we ons ook bezig met onderwijs en onderzoek.

lees meer

Naar uw afspraak polikliniek Dermatologie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678 naar Plein A1 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak polikliniek Dermatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A , Verdieping 1 en volg route 678 naar Plein A1 Oost

Medische Fotografie

Binnen de afdeling Dermatologie zijn 2 medisch gespecialiseerde vakfotografen werkzaam. Zij maken foto’s en videobeeldopnames voor dermatologische patiënten, maar ook voor patiënten van andere afdelingen.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze specialistische spreekuren


Aangezichts­spreekuur

Op het aangezichtsspreekuur kunt u terecht met (verdenking op) huidkanker of een voorstadium hiervan in uw aangezicht. lees meer

Biologic spreekuur

Biologics kunnen via tabletten, injecties of via een infuus worden toegediend. lees meer

Complexe dermato-oncologie spreekuren

Op onze complexe dermato-oncologie spreekuren komen mensen met zeldzame of uitgebreide vormen van huidkanker, of mensen die een verhoogd risico hebben op het krijgen van huidkanker, of waarbij extra expertise nodig is. lees meer

Gecombineerd spreekuur dermatologie en reumatologie

Dit spreekuur is een gecombineerd spreekuur waarin u een afspraak heeft met een dermatoloog en een reumatoloog. Zij kijken ieder vanuit hun eigen specialisme en komen zo samen tot de beste behandeling.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum Hemangiomen en Congenitale Vaat­afwijkingen Nijmegen (HECOVAN)

Hecovan is hét Expertisecentrum voor Hemangiomen en Aangeboren Vaatafwijkingen.

lees meer

De kinderpsoriasis poli

Psoriasis begint bij 1 op de 3 patiënten al op de kinderleeftijd. De kinderpsoriasis poli is een spreekuur voor kinderen met psoriasis. lees meer

Spreekuur nagel­aandoeningen

Als u een nagelaandoening heeft, kunt u last hebben van uiteenlopende klachten. lees meer

Behandeling Medische psychologie bij huidziekten

Soms is er een verband tussen uw huidaandoening en psychische klachten zoals stress. Een medisch psycholoog helpt u hierbij. lees meer

Polikliniek Acne

Op de Acnepoli kunt u terecht voor verschillende vormen van acne. lees meer

Polikliniek Spataderen

De polikliniek Spataderen van het Radboudumc is onderdeel van de afdeling Dermatologie. lees meer

SOA-spreekuur

Het SOA-spreekuur vindt plaats op dinsdagmiddag van 13.30 uur – 16.00 uur op de polikliniek Dermatologie. SOA staat voor seksueel overdraagbare aandoening. lees meer

Over uw afspraak


Uw afspraak

Om een afspraak te maken op onze polikliniek is een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Als wij deze verwijzing ontvangen hebben, kunt u telefonisch een afspraak bij ons maken: (024) 361 32 80. lees meer

Uw afspraak

Om een afspraak te maken op onze polikliniek is een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Als wij deze verwijzing ontvangen hebben, kunt u telefonisch een afspraak bij ons maken: (024) 361 32 80.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken maakt u na afloop van uw afspraak bij de balie van de polikliniek of krijgt u per brief thuisgestuurd. Als u gebruikmaakt van mijnRadboud kunt u ook afspraken maken en wijzigen via mijnRadboud.

Verhinderd

Bent u verhinderd? Bel dan op tijd met de polikliniek of wijzig uw afspraak via mijnRadboud. We kunnen in dat geval direct een nieuwe afspraak maken.

Meenenemen

Neem het volgende mee bij uw eerste bezoek aan de polikliniek:

 • een geldig legitimatiebewijs
 • verzekeringsgegevens
 • overzicht van eventueel door u gebruikte medicijnen
 • de afspraakbrief
Meer informatie over uw afspraak in het Radboudumc vindt u hier.

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Wie onderzoekt u?

Een dermatoloog, dermatoloog in opleiding, physician assistant of coassistent onderzoekt en behandelt u. lees meer

Wie onderzoekt u?

U wordt onderzocht en eventueel behandeld door een dermatoloog, dermatoloog in opleiding, physician assistent of coassistent. Een dermatoloog in opleiding is een afgestudeerd arts die in opleiding is tot dermatoloog. Deze krijgt altijd begeleiding van een ervaren dermatoloog.

Bij voorkeur wordt u steeds gezien door dezelfde behandelaar. Dit is niet altijd haalbaar, omdat het Radboudumc een opleidingsziekenhuis is en artsen regelmatig andere spreekuren draaien. Daardoor komt het voor dat u in de loop van de behandeling een andere specialist krijgt toegewezen.
 

Verwijzing polikliniek einde van het jaar

Bent u aan het einde van het jaar verwezen naar een polikliniek? En vindt uw afspraak plaats aan het begin van het volgende jaar? Let dan op uw eigen risico van beide jaren. lees meer

Verwijzing polikliniek einde van het jaar

Bent u aan het einde van het jaar verwezen naar een polikliniek? Dan kan het voorkomen dat u een afspraak krijgt aan het begin van het volgende kalenderjaar. De planning van uw afspraak is afhankelijk van de aard van uw klachten en de wachttijden voor de polikliniek. Uw afspraak wordt gepland na beoordeling van de verwijsbrief door uw arts. Spoedafspraken worden alleen gemaakt als dat medisch noodzakelijk is. 

Wat betekent dit voor uw eigen risico?

Valt uw eerste afspraak in het kalenderjaar van de verwijzing? En zijn er vervolgbehandelingen nodig? Dan kan er aanspraak gemaakt worden op het eigen risico van het jaar van eerste bezoek én op het eigen risico van het daaropvolgende jaar. U leest hierover meer op de website ZorgNota.

Voor meer uitleg over de declaratie van uw zorgnota en de aanspraak op uw eigen risico, kunt u terecht bij het Informatiepunt Kosten van Zorg.
 

 • Medewerkers
 • Intranet