Patiëntenzorg Resultaten Bot- en weke delen kanker

Keten sarcomen

Deze keten richt zich met name op de behandeling van bot- en weke delen kanker. Op deze pagina leest u meer over onze resultaten. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij uw behandelend arts.

149 operaties weke delen kanker

Aantal nieuwe patiënten met één of meer operaties voor weke delen kanker per jaar.

bekijk meer

149 operaties weke delen kanker

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor weke delen kanker, zoals een operatie of een behandeling met medicijnen. In 2022 werd in ons ziekenhuis in totaal bij 149 nieuwe patiënten één of meerdere operaties voor weke delen kanker verricht. In onderstaande grafiek staat het aantal nieuwe patiënten bij wie één of meer operaties voor weke delen kanker werd verricht in 2018 tot en met 2022.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minimaal 10 keer per jaar een operatie voor weke delen kanker moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


Kans op overleving

De overlevingskans is afhankelijk van het stadium en de soort kanker. Op kanker.nl vindt u de overlevingscijfers van:


KiesBeter

Voor een volledig overzicht van de uitkomsten van zorg.
  • Medewerkers
  • Intranet