Patiëntenzorg Resultaten Hoofd-hals kanker

Keten hoofd-hals oncologie

De hoofd-hals-keten richt zich met name op de behandeling van kanker van de mondholte, keel, strottenhoofd, neus en bijholten, hals en speekselklieren. Op deze pagina leest u meer over onze resultaten. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij uw behandeld arts.

520 patiënten hoofd-hals kanker

Aantal nieuwe patiënten met hoofd-hals kanker behandeld per jaar. bekijk meer

520 patiënten hoofd-hals kanker

In 2018 werden 520 nieuwe patiënten met hoofd-hals kanker behandeld in het Radboudumc. In onderstaande grafiek staat het aantal nieuwe patiënten met hoofd-hals kanker behandeld in het Radboudumc in 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018.
Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minimaal 200 nieuwe patiënten per jaar met hoofd-hals kanker moet behandelen. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.

Chemoradiatie hoofd-hals kanker

Aantal patiënten met hoofd-hals kanker dat werd behandeld met bestraling en/of chemotherapie per jaar. bekijk meer

Chemoradiatie hoofd-hals kanker

De behandeling bij hoofd-hals kanker bestaat bij de meeste patiënten uit een operatie. Soms is voorafgaand aan die operatie of daarna bestraling nodig, mogelijk in combinatie met chemotherapie.

In onderstaande grafiek staat het aantal patiënten met hoofd-hals kanker behandeld in het Radboudumc met chemoradiotherapie of targeted-therapy radiotherapie in 2015, 2016, 2017 en 2018.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minstens 20 patiënten per jaar moet behandelen met chemoradiotherapie of targeted-therapie radiotherapie. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


Operaties hoofd-hals kanker

Er zijn veel verschillende soorten operaties voor hoofd-hals kanker. Lees hier meer over een specifieke subgroep van operaties voor hoofd-hals kanker waarbij een vrij gevasculariseerde reconstructie wordt gedaan. bekijk meer

Operaties hoofd-hals kanker

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

Norm

Er zijn veel verschillende soorten operaties voor hoofd-hals kanker. De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen.

Een van deze eisen is dat een ziekenhuis een specifieke hoog specialistische operatie (verwijdering van de tumor met reconstructie door middel van vrij gevasculariseerde lap en microchirurgische anastomose) minimaal 20 keer moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.
Grafiek

KiesBeter

Voor een volledig overzicht van de uitkomsten van zorg.

Overlevingscijfers per tumorsoort


Kans op overleving strottenhoofd­kanker

De overlevingkans van iemand met strottenhoofdkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl

Kans op overleving mondkanker

De overlevingkans van iemand met mondkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl

Kans op overleving keelkanker

De overlevingkans van iemand met keelkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl
  • Medewerkers
  • Intranet