Nierkanker

Bij nierkanker zit er een kwaadaardig gezwel in uw nier. In Nederland krijgen ongeveer 1700 mensen per jaar nierkanker. Het grootste deel van de patiënten is tussen de 55 en 75 jaar. lees meer

300 patiënten nierkanker

Aantal nieuwe patiënten met niercelcarcinoom dat werd gediagnosticeerd of behandeld in het Radboudumc per jaar.

bekijk meer

300 patiënten nierkanker

In 2022 werden er in totaal 300 nieuwe patiënten met niercelcarcinoom (nierkanker) gediagnosticeerd of behandeld in het Radboudumc. In onderstaande grafiek staat het aantal nieuwe patiënten met niercelcarcinoom dat werd gediagnosticeerd of behandeld in het Radboudumc van 2018 tot en met 2022.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis minimaal 20 nieuwe patiënten per jaar met niercelcarcinoom moet diagnosticeren of behandelen. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


60 operaties nierkanker

Aantal operaties per jaar voor nierkanker.

bekijk meer

60 operaties nierkanker

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor nierkanker, zoals een operatie of een behandeling met medicijnen. In 2022 werden in ons ziekenhuis in totaal 60 operatieve ingrepen voor nierkanker verricht. In onderstaande grafiek staat het aantal operatieve ingrepen voor nierkanker van 2018 tot en met 2022.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis per jaar minimaal 10 operatieve ingrepen voor nierkanker moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


108 systeem­behandelingen nierkanker

Aantal patiënten met niercelcarcinoom dat werd behandeld met medicijnen per jaar.

bekijk meer

108 systeem­behandelingen nierkanker

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor nierkanker, zoals een operatie of een behandeling met medicijnen (systemische behandeling). In 2022 werden in ons ziekenhuis in totaal 108 patiënten met niercelcarcinoom behandeld met medicijnen. In onderstaande grafiek staat het aantal patiënten met niercelcarcinoom dat per jaar behandeld werd met medicijnen in het Radboudumc van 2018 tot en met 2022.  

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis per jaar minimaal 10 patiënten met niercelcarcinoom moet behandelen met medicijnen. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.


Kans op overleving

De overlevingkans van iemand met nierkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl
  • Medewerkers
  • Intranet