Personen Bart-Jan Kullberg

Profiel

prof. dr. BJ Kullberg
BIG-nummer: 19022300801


Over BJ Kullberg

De belangrijkste onderzoeksinteresses van Bart-Jan Kullberg zijn de behandeling en immunologie van invasieve schimmelinfecties. lees meer

Over BJ Kullberg

Bart-Jan Kullberg is voorzitter van de Gezondheidsraad, de onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad met als wettelijke taak regering en parlement te adviseren op het brede terrein van de volksgezondheid en gezondheidszorg.

Daarnaast blijft hij als hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten verbonden aan het Radboudumc. Zijn belangrijkste academische onderzoeksinteresses omvatten de behandeling en immunologie van invasieve schimmelinfecties, antibiotic stewardship, en de ziekte van Lyme. Hij was hoofdonderzoeker van verschillende internationale klinische onderzoeken naar antifungale therapie.

Hij behaalde zijn artsdiploma en promoveerde aan de Universiteit van Leiden en werd in 2003 benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde en infectieziekten in het Radboudumc, waar hij gedurende enkele decennia opleider was voor het specialisme infectieziekten.

Prof. Kullberg was lid van de internationale IDSA-richtlijncommissie voor candidiasis, de ESCMID-richtlijncommissies voor candidiasis en aspergillose, en bestuurslid van de internationale Mycoses Study Group (MSG-ERC). Van 2001 tot 2017 was hij lid van het bestuur van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB), die het nationale antimicrobiële stewardship-programma heeft ontwikkeld.


Functie(s)

  • internist

Nevenfuncties

  • Voorzitter Gezondheidsraad
  • Bestuur ZonMw, adviserend lid (onbetaald)
  • KNAW, Raad Medische Wetenschappen, adviserend lid (onbetaald)

Researchfunctie

  • full professor
  • Medewerkers
  • Intranet