Personen Bart-Jan Kullberg

Profiel

prof. dr. BJ Kullberg
BIG-nummer: 19022300801


Over BJ Kullberg

De belangrijkste onderzoeksinteresses van Bart-Jan Kullberg zijn de behandeling en immunologie van invasieve schimmelinfecties. lees meer

Over BJ Kullberg

De belangrijkste onderzoeksinteresses van Bart-Jan Kullberg zijn de behandeling en immunologie van invasieve schimmelinfecties. Hij was hoofdonderzoeker van verschillende internationale klinische onderzoeken naar antifungale therapie. Andere aandachtsgebieden zijn antibiotic stewardship en de ziekte van Lyme.

Hij behaalde zijn artsdiploma en promoveerde aan de Universiteit van Leiden en werd in 2003 benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde en infectieziekten in het Radboudumc, waar hij opleider is voor het specialisme infectieziekten.

Prof. Kullberg was lid het internationale IDSA-richtlijncommissie voor candidiasis, de ESCMID-richtlijncommissies voor candidiasis en aspergillose, de ECIL-richtlijncommissie, en is bestuurslid van de internationale Mycoses Study Group (MSG-ERC). Van 2001 tot 2017 was hij lid van het bestuur van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB), die het nationale antimicrobiële stewardship-programma heeft ontwikkeld.


Functie(s)

  • internist (Primair)

Nevenfuncties

  • Voorzitter Gezondheidsraad

Researchfunctie

  • full professor
  • Medewerkers
  • Intranet