Personen Jan Kremer

Jan Kremer

  • Geboren: 9 mei 1959 (Venray)
  • Benoeming: 2007


Loopbaan Jan Kremer

1981 Nijmegen

Kremer studeerde eerst drie jaar biologie, omdat hij drie keer werd uitgeloot voor geneeskunde. Na zijn studie geneeskunde startte hij zijn promotieonderzoek in Nijmegen naar het herstel van de menstruele cyclus na een bevalling. Zijn opleiding tot gynaecoloog doorliep hij in Nijmegen en Den Bosch. Na het afronden daarvan in 1996 werkt hij in Nijmegen als hoofd van het IVF team. Tot 2011 heeft hij leiding gegeven aan dit team en daarna heeft hij de transitie gemaakt naar een grote patiëntgerichte organisatie. In 2007 is hij benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde.

2003 Nijmegen

In 2003 initieerde hij de ‘Digitale IVF Poli’, een online community van de IVF patiënten in de Nijmeegse kliniek, waar patiënten onder andere een medisch dossier online kunnen beheren. De Digitale IVF Poli is beloond met meerdere prijzen en nominaties en is inmiddels opgeschaald, zodat onder meer nu alle patiënten in het Radboudumc hun dossier kunnen inzien.

2009 Nijmegen

Samen met prof. Bas Bloem startte hij in 2009 MijnZorgnet, een platform voor online communities in de zorg. Na afronding van de projectfase in 2012 gaat MijnZorgnet onder de vlag van het Radboudumc door als platform voor persoonlijke gezondheidsdossiers, waar patiënten hun eigen medische informatie en communicatie beheren.

Kremer heeft tot nu toe (2013) twee-en-twintig promovendi succesvol geleid tot een promotie en begeleidt nu vijf promovendi. Zijn onderzoeksthema was aanvankelijk gefocust rondom kwaliteit van zorg in de voortplantingsgeneeskunde en is nu verschoven naar patiëntgerichte innovatie, al dan niet met online tools in de hoofdrol. Hij is (mede-)auteur van meer dan 180 peer-reviewed publicaties. Zijn leeropdracht is in de 2013 omgezet in patiëntgerichte innovatie, passend bij zijn missie om op verantwoorde wijze de zorg meer vanuit het perspectief van de patiënt in te richten.


Neven­activiteiten

  • Lid Raad van Toezicht Sint Maartenskliniek (2010 - heden).
  • Adviseur Strategy (2011 - heden).
  • Lid van de adviescommissie Kwaliteit van het Zorginstituut Nederland (ZIN) (2013 - heden).
  • Lid van de Raad voor Gezondheid en Samenleving (RV&S) (2014 - heden).

Leeropdracht

Patiëntgerichte innovatie (sinds 2013), Voortplantingsgeneeskunde (2007-2012)

Opleiding

  • 1971 - 1977 Middelbare school (Boschveldcollege te Venray)
  • 1977 - 1987 Universiteit (Katholieke Universiteit Nijmegen) Biologie (kandidaatsexamen 1980)
  • 1981 Promotie (Katholieke Universiteit Nijmegen) Promoter: prof. dr. R. Rolland
  • Titel proefschrift: Reproductive Endocrinology of the Puerperium

Radboud Institute for Health Sciences

Ideally, every procedure in clinical practice and public health should take place based on proof, instead of intuition or 'experience'. Our aim is to improve clinical practice and public health. read more