FLEXzorg

Ben jij een startende zorgprofessional of juist al meer ervaren? Dan komen we graag met je in contact! Bekijk de verschillende zorgfuncties via het FLEXbureau op deze pagina. 


Contact

FLEXbureau
Het FLEXbureau is bereikbaar via flexbureau@radboudumc.nl of telefonisch op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur.
(024) 361 03 03
e-mail ons

Job alert vacatures

Ontvang onze nieuwste vacatures direct in je mailbox! aanmelden

Onze doorlopende vacatures


FLEX verpleegkundige

Je werkt via ons FLEXbureau in vast dienstverband voor verschillende afdelingen binnen het Radboudumc. Dit kan voor een lange, maar ook voor een korte periode zijn.

schrijf je hier in

FLEX Verpleeg­assistent

Als verpleegassistent via het FLEXbureau ondersteun je de verpleegkundigen bij de uitvoer van de dagelijkse zorg aan patiënten.

schrijf je hier in

FLEX Doktersassistent

Als doktersassistent via ons FLEXbureau ondersteun je arts en verpleegkundige tijdens het spreekuur en verleen je zorg aan patiënten op de polikliniek.

schrijf je hier in

Traineetraject

Trainee­traject

Het traineetraject voor startende verpleegkundigen binnen het Radboudumc loopt via ons FLEXbureau. Het traject duurt één jaar, waarbij je op twee verschillende afdelingen ervaring op gaat doen.

lees meer

Trainee­traject

Het Radboudumc biedt startende verpleegkundigen jaarlijks het traineetraject aan. Als verpleegkundig trainee doe je op twee verschillende afdelingen ervaring op. Je werkt aan je gestelde leerdoelen, wisselt ervaringen uit met andere trainees en vergroot je kennis en kunde binnen een academisch ziekenhuis. Het Radboudumc biedt je een 32-uurs contract aan. Daarnaast werk je vier uur per week aan je persoonlijke leerdoelen. Als verpleegkundig trainee val je onder het cao umc en word je ingeschaald als verpleegkundige.

Het traineetraject start in september en loopt via het FLEXbureau. Selectiegesprekken vinden plaats met de consulenten van het FLEXbureau. Bij het selectiegesprek kunnen één of meerdere voorkeursafdelingen aangegeven. Bij plaatsing wordt gekeken of hieraan voldaan kan worden. Heb je interesse? Mail dan je CV en motivatiebrief naar flexbureau@radboudumc.nl. Bij verdere vragen over het traineetraject informeren de FLEXconsulenten je graag.

Onze collega's aan het woord


Jur FLEX­verpleegkundige

‘Overal waar ik kom, word ik met open armen ontvangen en geven mijn collega’s me een welkom gevoel.’ lees meer

Jur FLEX­verpleegkundige

Jur vertelt...

'Tijdens mijn mbo-v maakte ik kennis met het Radboudumc. Ik liep hier stage en mocht op verschillende afdelingen meekijken. Na mijn mbo-v wilde ik graag doorstuderen, maar ik vroeg me af of ik dit wel goed kon combineren met mijn werk in het ziekenhuis. Op dat moment werkte ik op één afdeling op basis van een 0-uren contract. De vrijheid en flexibiliteit beviel me zo goed dat ik de overstap maakte naar het FLEXbureau.

Wat betekent het om te werken bij het Radboudumc als FLEXstudent?

Eenmaal gestart bij het FLEXbureau vond ik al snel mijn draai. Op voorhand vond ik het wel een beetje spannend om bij het Radboudumc te komen werken, omdat complexe zorg wordt verleend en ik op verschillende afdelingen werk. Het is natuurlijk een beetje wennen, maar je wordt goed ingewerkt op de afdeling en handelingen lijken toch veel op elkaar. Als ik vragen heb of niet weet hoe ik iets moet doen, kan ik mijn collega’s om hulp vragen. Het helpt dan om leergierig en assertief te zijn, zodat je er het meeste van opsteekt. Het is altijd wel goed om je eigen grenzen te bewaken. Op sommige afdelingen kom ik minder vaak, waar ze mij ook minder goed kennen. Ik geef dan goed aan waar ik me minder bekwaam in voel of als ik iets nog niet weet. Iedereen heeft hier begrip voor als je het aangeeft.

Het werken als FLEXverpleegkundige heeft veel voordelen

Door deze baan kan ik mijn voltijdstudie combineren met wat ik het liefste doe: werken met patiënten in het Radboudumc. Ik kan me aanmelden voor een openstaande dienst en bepaal dus zelf hoe veel ik iedere week werk. Zo werk ik meestal drie dagen in de week, maar wanneer ik stage moet lopen voor mijn opleiding weer wat minder. De vrijheid die ik heb vind ik erg prettig. Daarnaast zie ik op deze manier veel verschillende specialismen en afdelingen. Daar leer ik niet alleen zelf ontzettend veel van, maar kan ik ook nog eens the best practise overbrengen!

Wat ik het mooiste vind aan mijn werk, is dat ik zoveel verschillende patiënten mag helpen. Overal waar ik kom word ik met open armen ontvangen en geven mijn collega’s me een welkom gevoel. We maken dan ook uitgebreid een praatje en drinken een kopje koffie. Ik voel me echt onderdeel van het team. Ik ben er voor de afdeling, maar natuurlijk vooral voor de patiënten. Dat vind ik erg waardevol.’


Kim FLEX­verpleegkundige

‘Hoewel ik drie jaar geleden ben gaan flex’en vanuit praktische redenen, is voor mij een wereld open gegaan.’

lees meer

Kim FLEX­verpleegkundige

Kim vertelt...

'Na het afronden van mijn Verpleegkunde opleiding, heb ik een langere tijd vast op afdelingen gewerkt in het Radboudumc. Ondanks dat ik het hier naar mijn zin had, merkte ik na de geboorte van mijn kinderen dat mijn wensen met betrekking tot werken veranderden. Mijn man was voor zijn werk geregeld in het buitenland. Dit in combinatie met twee jonge kinderen maakte dat ik op zoek was naar een flexibelere manier van werken. Ik ontdekte dat dit via het FLEXbureau van het Radboudumc mogelijk was. Zodoende heb ik de stap naar het flex’en gemaakt.

Wat betekent het om te werken bij het Radboudumc als FLEX professional?

Hoewel ik drie jaar geleden ben gaan flex’en vanuit praktische redenen, is door het flex’en voor mij een wereld open gegaan. Het heeft me laten zien dat er nog zo veel te zien en te leren valt binnen het verpleegkundige vak. Waar ik eerder dacht meer een chirurgische verpleegkundige te zijn, heb ik gemerkt dat de interne specialismes mij ook aanspreken. De afdelingen Neurologie en Interne Geneeskunde en Reumatologie hebben mij bijvoorbeeld echt verrast. Wat mij opvalt als flex’er is dat de verschillende teams altijd behulpzaam zijn. Wanneer ik een hulpvraag heb, helpen collega’s je graag verder. Er wordt rekening mee gehouden dat je minder bekend bent met bijvoorbeeld de protocollen. Dat maakt het minder spannend om op verschillende afdelingen te werken. Ik kan erop vertrouwen dat ik goed word ontvangen. 

Het flex’en heeft niet alleen mijn blik verruimd wat betreft specialismes en ziektebeelden, ik heb ook meer over mijzelf als verpleegkundige geleerd. Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik op mezelf kan vertrouwen. Tegelijkertijd heb ik geleerd dat vragen stellen helpt om je te blijven ontwikkelen.

Zelf kiezen op welke dagen en afdelingen je werkt

Inmiddels is de vrijheid van het flexibel werken niet meer de voornaamste reden dat ik als FLEX-verpleegkundige werk. Wel blijft het teamroosteren een groot voordeel. In de roosterapp bekijk ik de openstaande diensten, en vervolgens kies ik op welke dagen en afdelingen ik werk. Als FLEX-verpleegkundige kun je je ook inschrijven op beschikbare diensten en beldiensten. Bij deze diensten hoor je de dag ervoor of op de dag zelf op welke afdeling je mag werken. Daarnaast zijn er de omloopdiensten waarbij je als een soort vliegende keep in één dienst meerdere afdelingen helpt. Dit leek me eerst nog wel wat spannend, maar gelukkig viel het erg mee. Het mooie aan deze diensten is dat je de afdelingen en daarmee patiënten echt kunt helpen. Nee, voorlopig ben ik nog niet uitgekeken op het flex’en! Graag zie en leer ik nog meer van de verschillende specialismes in het Radboudumc.


Nina FLEX­verpleegkundige

‘Ik was nog maar 23 jaar en wilde graag meer van de wereld en de verschillende specialismes zien.’ lees meer

Nina FLEX­verpleegkundige

Nina vertelt...

'Na het behalen van mijn HBO-V diploma, ben ik gestart in het Radboudumc. Gezien mijn interesse in de hoog complexe zorg, was het Radboudumc was voor mij een logische keuze. Mijn eerste afdeling was Orthopedie. Hier heb ik veel vertrouwen opgedaan als verpleegkundige. Toch bleef het vrije leven én de rest van het ziekenhuis lonken. Ik was nog maar 23 jaar en wilde graag meer van de wereld en de verschillende specialismes zien. Door andere FLEX-verpleegkundigen kwam ik aanraking met het concept flex’en. Mijn nieuwsgierigheid maakte dat ik de overstap naar FLEX gemaakt heb.

Het werken op verschillende afdelingen houdt mij scherp

Inmiddels werk ik alweer twee jaar als FLEX-verpleegkundige en heb ik op bijna alle afdelingen wel eens gewerkt. Waar ik dit vooraf dit nog wel spannend vond, is dit eigenlijk niet nodig. Je bouwt het aantal afdelingen namelijk stap voor stap uit. Het FLEXbureau denkt hierin met je mee zodat dit op een tempo gaat dat goed voelt. Daarnaast word ik altijd hartelijk ontvangen in de verschillende teams. Ik zeg met een knipoog wel eens dat het hele ziekenhuis mijn collega is. In de gangen kom ik veel bekende gezichten tegen en maak ik vaak gezellig een praatje.

Als FLEX-verpleegkundige stel je zelf je rooster samen in de roosterapp. In de app kun je kiezen uit de openstaande diensten van verschillende afdelingen. Gezien mijn rooster er steeds weer anders uitziet, is mijn werkweek nooit hetzelfde.

Het werken op verschillende afdelingen houdt mij scherp. Het flex’en heeft mijn kennis van de verschillende specialismes en ziektebeelden enorm vergroot. Hoewel afdelingen op het eerste gezicht heel verschillend kunnen lijken, kun je vaardigheden van het ene specialisme vaak toepassen in het andere specialisme. Zo werk ik bijvoorbeeld geregeld op de medisch psychiatrische unit (MPU). Persoonsgerichte zorg geven aan elke patiënt is mijn doel op elk specialisme. De medisch psychiatrische unit (MPU) heeft mij veel inzicht gegeven in de mens. Deze inzichten neem ik mee naar de andere afdelingen. Omgekeerd neem ik alle interne en chirurgische ervaring mee naar de MPU. De verschillende vaardigheden en inzichten hebben mij gemaakt tot de verpleegkundige die ik nu ben.

Reizen en werken

De afgelopen winters heb ik in overleg met het FLEXbureau de Nederlandse winters kunnen ontvluchten. Zo heb ik twee jaar geleden gereisd door Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en heb ik afgelopen winter gewerkt in een ziekenhuis op Curaçao. Dat was een bijzondere ervaring, maar thuiskomen is ook fijn en doet beseffen dat het Radboudumc en FLEX veel mogelijkheden bieden. Voorlopig ben ik nog niet klaar met het flex’en!'

  • Medewerkers
  • Intranet