Context van de afdeling

Radiotherapie

Als MBB’er op de afdeling Radiotherapie heb je met patiënten vaak gedurende een langere periode regelmatig contact. Met deze patiënten bouw je een goede band op.

Je bent op de afdeling werkzaam op het bestralingstoestel. Daarnaast kun je je op de afdeling verdiepen in verschillende specialisaties en aandachtsgebieden. Bijvoorbeeld in inwendige bestralingen (Brachy), maar ook in CT, IGRT, planningstreatment, Mouldroom en MR-linac. Met uitzondering van een paar ziekenhuizen, vind je Radiotherapie eigenlijk alleen in academische ziekenhuizen. Iedereen op de afdeling heeft in ieder geval één of meerdere specialisaties.

In je werk rouleer je tussen de aandachtsgebieden, maar ook tussen de twee locaties waar patiënten worden behandeld: het Radboudumc en het CWZ in Nijmegen. De afdeling is een landelijk expertisecentrum op het gebied van KNO-oncologie. Als MBB’er op de afdeling Radiotherapie draai je in principe geen (onregelmatigheids- en nacht)diensten.

Beeldvorming (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde)

Op de afdeling Beeldvorming (Radiologie & Nucleaire Geneeskunde) heb je veel patiëntcontact, maar bij de meeste patiënten gaat het om een eenmalig onderzoek of een eenmalige behandeling. Soms worden deze na een tijd herhaald. De onderzoeksduur varieert sterk.

De afdeling kent zes modaliteiten: Angio & Interventie Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, MRI, CT, Conventioneel (Bucky) en Echo- en Mammografie. Iedere MBB’er specialiseert zich in tenminste twee van deze modaliteiten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende aandachtsgebieden. Ook kun je betrokken worden bij wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn een expertisecentrum op het gebied van prostaat- en schildklieraandoeningen. De afdeling maakt gebruik van avond-/nacht-/weekend- en bereikbaarheidsdiensten.

Werken bij Oriëntatie

Meeloopdag

Ben jij benieuwd wat het betekent om als MBB'er in het Radboudumc te werken? En ben jij een gediplomeerd professional? Kom dan een ochtend of middag meelopen op Radiologie, Nucleaire Geneeskunde of Radiotherapie.

lees meer

Meeloopdag

Ben jij benieuwd wat het betekent om als MBB'er in het Radboudumc te werken? En ben jij een (bijna) gediplomeerd professional? Kom dan een ochtend of middag meelopen op een van onze specialismen: Radiologie, Nucleaire Geneeskunde of Radiotherapie. Meld je aan en ervaar zelf wat werken in ons Radboudumc jou te bieden heeft.

Aanmelden kan alleen als je een (bijna) gediplomeerd MBB'er bent. Hier lees je alles over de opleiding MBRT en de stageplaatsen die wij bieden.

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een gediplomeerd MBB'er en benieuwd naar het Radboudumc als toekomstige werkgever? Meld je aan voor een meeloopdag en ervaar hoe fijn het is om bij ons te werken!

schrijf je in

Werken als MBB'er...


...betekent

Veel afwisseling in je werk en een aantrekkelijk toekomstperspectief in je carrière. lees meer

...betekent

Je werkt als MBB’er (medische beeldvormings- en bestralingsdeskundige) bij het Radboudumc op de afdeling Radiotherapie of op de afdeling Beeldvorming (Radiologie en Nucleaire Geneeskunde). Ieder sepcialisme met zijn eigen, vaak typisch academische, apparatuur en aandachtsgebieden. In de toekomst kan het zijn dat we tussen de afdelingen onderling collega’s en expertise uit gaan wisselen. Zo rouleer je tussen verschillende specialisaties. Dit biedt jou extra mogelijkheden om je breed te ontwikkelen, geeft je veel afwisseling in je werk en zorgt voor een aantrekkelijk toekomstperspectief in je carrière. In de keuze voor een afdeling en specialisatie wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en interesses.

Expertisecentrum

Drie specialismen waar je met vernieuwende en hoogwaardige apparatuur werkt en regelmatig direct patiëntcontact hebt. Dit binnen een academisch ziekenhuis met niet alleen een regiofunctie, maar waar je als expertisecentrum op bepaalde gebieden ook te maken krijgt met patiënten uit heel Nederland en zelfs uit de hele wereld. Patiënten met vaak interessante, bijzondere en complexe aandoeningen die elders niet behandeld kunnen worden. Je bent betrokken bij onderzoeken en bestralingen van heel diverse patiënten. Werk waarin je eenmalig of voor een langere duur concreet veel voor de patiënt kunt betekenen.

De afdelingen hebben een echte leercultuur; doorlopend worden collega’s en studenten opgeleid en begeleid. Een veilige leeromgeving, waarin veel aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling en voor doorgroeimogelijkheden. Doorgroeimogelijkheden binnen je specialisatie, naar andere specialisaties en naar verschillende modaliteiten.

Samenwerken in een prettige sfeer

Alle specialismen kennen een prettige werksfeer, waar je uitgedaagd wordt en de ruimte krijgt voor jouw inbreng en ideeën bij de behandeling van patiënten. Bij het inroosteren van de diensten (binnen de mogelijkheden en de capaciteit) proberen we zo goed mogelijk rekening te houden met jouw specifieke wensen. Collega’s nemen regelmatig diensten van elkaar over. Zo werken we hier!

Wetenschappelijke studies

Op de afdelingen lopen continu wetenschappelijke studies naar nieuwe onderzoeks- en  bestralingsmethodes en therapieën. Als MBB’er lever je hier concreet een bijdrage aan. Vooruitstrevende en innovatieve methodes die je zelf uittest in de dagelijkse praktijk. En waarmee je nóg meer voor de patiënt kunt betekenen.

Kortom, afwisselend werk in een academische omgeving, waarin je veel kunt betekenen voor heel diverse patiënten met vaak complexe aandoeningen.


...vraagt

Je bent geïnteresseerd in technologie, maar wil ook persoonsgerichte zorg leveren. lees meer

...vraagt

Je bent als MBB’er enerzijds geïnteresseerd in technologie en wilt je kennis op dit vlak ook blijven vergroten en jezelf telkens weer in nieuwe technologie verdiepen. Het volgen van de benodigde (aanvullende) opleidingen en trainingen vind je dan ook vanzelfsprekend. Je bent op dit vlak ambitieus en je gaat graag mee in innovatie en vernieuwing. Je ziet dit als een mooie uitdaging en je wilt hier graag in investeren.

Verdiepen in andere specialismen

Ook vind je het belangrijk om jezelf te blijven verbreden en je in andere specialisaties te verdiepen. Tegelijkertijd vind je patiëntcontact belangrijk en je wilt door het leveren van persoonsgerichte en hoogwaardige academische zorg concreet bijdragen aan de beste zorg voor patiënten.

Kennisdelen en fijn samenwerken

Daarbij kun je uitstekend zelfstandig werken, maar vind je een goede sfeer in het team en prettig samenwerken met collega’s net zo belangrijk. Je levert hieraan graag een constructieve bijdrage en je wilt je kennis met collega’s en studenten delen.

Dit alles maakt jou tot onze ideale nieuwe collega!


...levert op

Je werkt altijd met de nieuwste apparatuur, methoden en therapieën en loopt voorop in je vakgebied lees meer

...levert op

Je bent als MBB’er een klein onderdeel in de zorgketen, maar tijdens onderzoek, behandeling of bestraling beteken je veel voor de patiënt. Dit maakt je werk zinvol en dankbaar en deze dankbaarheid krijg je ook regelmatig van patiënten terug.

Vooroplopen in je vakgebied

De continue technologische ontwikkeling en de betrokkenheid bij innovatie zorgen dat je altijd met de nieuwste apparatuur, methoden en therapieën werkt en vooroploopt in je vakgebied. Je ziet in de dagelijkse praktijk de effecten van nieuwe methoden en technologie bij patiënten. Deze komen direct de kwaliteit van zorg en de veiligheid van patiënten ten goede. Jij levert hier op jouw manier een bijdrage aan. Dit geeft je veel voldoening in je werk.

Vakinhoudelijk en persoonlijk leren

Door je te verdiepen in verschillende specialisaties en aandachtsgebieden, sta je bovendien nooit stil in je ontwikkeling. Je blijft zowel vakinhoudelijk als persoonlijk leren. Dit houdt het werken als MBB’er interessant en je investeert continu in je eigen (zorg)carrière.

De prettige en veilige werkomgeving zorgt ervoor dat je werkt op een afdeling waar je altijd terug kunt vallen op collega’s, waar nodig geholpen en begeleid wordt en zo elke dag met plezier naar je werk gaat.

Dit maakt werken als MBB’er in het Radboudumc bijzonder!


MBB'ers aan het woord

Radiologie

 • “Ik heb voor het Radboudumc gekozen, omdat het op mijn vakgebied een ziekenhuis is met een voorbeeldfunctie voor de regio en daarbuiten.”
 • “Ik zocht de uitdaging van de typisch academische specialisaties, waarin ik me hier kan verdiepen.”
 • “Je hebt hier dagelijks te maken met casuïstiek die je in perifere ziekenhuizen niet ziet. Dat maakt werken hier voor mij erg interessant en ook leerzaam.”
 • “Hier kon ik twee specialisaties doen en als MBB’er heb je meer verantwoordelijkheid dan ergens anders. Bijvoorbeeld zelfstandig PICC-lijnen plaatsen en echo’s beoordelen.”
 •  “In ons academisch ziekenhuis zie je vaak patiënten waar meerdere disciplines en specialismen betrokken zijn bij de behandeling van complexe aandoeningen. Dat prikkelt mijn ontwikkeling.”
 • “Ik schakel op een dag regelmatig tussen verschillende specialisaties en werk op verschillende plekken. Dat maakt het wel heel dynamisch en zorgt voor veel uitdaging in mijn werk.”
 • “We werken hier zeer multidisciplinair. Je werkt veel samen met andere specialismen, hebt contact met de OK’s en met verschillende artsen. Je wordt bij diverse onderdelen van het ziekenhuis betrokken en je komt overal.”

Radiotherapie

 • “Ik hoorde tijdens mijn studie en ook uit mijn privé-omgeving veel positieve verhalen over het Radboudumc. Vooral warme en patiëntgerichte zorg. Dat sprak mij erg aan.”
 • “We gaan hier echt een stapje verder in de persoonsgerichte zorg. We hebben namelijk veel patiëntcontact en vaak voor een langere periode. Door met mijn expertise, een glimlach en een luisterend oor klaar te staan, kan ik iets positiefs bijdragen aan hun behandeltraject. Dat maakt het bijzonder! Dit horen we dan ook vaak terug van de patiënt.”
 • "Wat ik heel fijn vind op de afdeling is de ontwikkelmogelijkheid voor specialisaties en aandachtsgebieden. Zo heb ik mezelf in een korte tijd al mogen specialiseren in de CT. Ik heb daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst nog een specialisme erbij te kiezen bijvoorbeeld de Brachy (inwendige bestraling) of de pasgeplaatste MR-Linac."
 • "Mijn omgeving vraagt soms of het geen ‘saai’ of ‘eentonig’ beroep is. Nou dat is dus zeker niet zo! Er zit juist veel variatie in mijn werkdag door de verschillende patiëntengroepen die we krijgen (vaak ook met een bijzondere en uitdagende casuïstiek), maar ook door de projecten en onderzoeken die er lopen, de verschillende locaties waar je kan werken en het multidisciplinair samenwerken."
 • “We werken continu aan innovatie van bestralings- en onderzoeksmethoden met de nieuwste technologie. Die methoden test je hier als MBB’er. Dit houdt mijn werk interessant en zorgt ervoor dat ik steeds blijf leren op mijn vakgebied.”
 • “Je ziet de specialisten van het Radboudumc regelmatig in de media en we krijgen ook vaak adviesvragen van andere ziekenhuizen. Dat zegt wel iets over de zorg die wij hier bieden en de kennis die we hebben. Dat maakt me trots.”

Nucleaire geneeskunde

 •  “Toen ik hier na een overstap begon, voelde ik mij heel welkom. Ik werd goed begeleid en waar nodig ondersteund door collega’s. Een fijne sfeer in het team. Ook met de artsen. Het was voor mij direct een veilige werkomgeving.”
 • “De houding van de leidinggevenden is hier: jij wilt je verdiepen in (nog) een andere specialisatie? Prima, dan regelen we dat! Er hangt hier echt een positieve en stimulerende sfeer.”
 •  “Het is een heel dankbaar vak. Ook al ben je maar een klein onderdeel van de zorgketen, je kunt echt iets voor de patiënt betekenen.”
 • “Je hebt hier de mogelijkheid om je, naast je werk, te verdiepen in allerlei aandachtgebieden. Bijvoorbeeld veiligheid, kwaliteit en patiëntenzorg. Dat zorgt voor nog meer afwisseling en maakt je werk hier extra interessant.”
 •  “Als je ideeën hebt voor verbeteringen in de behandeling van patiënten, dan worden deze gehoord en waar mogelijk in de praktijk toegepast.”

Meld je aan voor een meeloopdag


Meer weten? Radiotherapie

Irna Hertel
Teamleider

contactformulier

Meer weten? Beeldvorming

Eddy Mijnheere
Teamleider

contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet