Over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Het Radboudumc biedt stageplaatsen aan studenten die de opleiding MBRT volgen bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. lees meer

Over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

In de voltijd opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) maak je kennis en verdiep je je in de beeldvorming en behandeling in de radiodiagnostiek, echografie en nucleaire geneeskunde.

Het Radboudumc biedt stageplaatsen voor studenten die de opleiding MBRT volgen bij de Fontys. De beschikbare stageplaatsen worden in nauwe afstemming met de stage-afdelingen en het stagebureau van de opleiding verdeeld.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken op de website van de Fontys Hogeschool Eindhoven.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de opleiding MBRT aan de Fontys Hogeschool Eindhoven? lees meer

Aanmelden

Aanmelden voor de opleiding MBRT aan de Fontys Hogeschool Eindhoven: Wil je in september 2021 starten met de opleiding, kijk voor meer informatie over aanmelden op de website van Fontys.


Vijf vragen aan Tarik Darid

vierdejaars student MBRT en volgt het Radboud Plus Traject lees meer

Vijf vragen aan Tarik Darid

Tarik doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject. Daarnaast geeft hij voorlichting op hogescholen en workshops tijdens de Radboud College Tour

1. Wie ben ik?

Ik ben Tarik Darid, 21 jaar en zit momenteel in mijn 4e en laatste jaar van de opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT). Ik volg de opleiding MBRT bij de Fontys hogeschool in Eindhoven en loop mijn stages bij het Radboudumc in Nijmegen.

2. Mijn ervaringen met de opleiding en wat inspireert mij?

De opleiding bestaat de eerste 2 jaar voornamelijk uit theorie en praktijklessen. Hierin kom je meer te weten over de anatomie en pathologie van het menselijk lichaam en hoe je dit in beeld kan brengen met medische beeldvorming. Na deze 2 jaar was ik wel toe aan om met echte patiënten te gaan werken. In het 3e en 4e leerjaar loop je namelijk een half jaar stage. Door het stage lopen heb ik een beter beeld gekregen van wat het beroep van de Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB’er) inhoud en kon ik de geleerde theorie ook terug zien in de praktijk en het toepassen. Wat mij zo inspireert aan de opleiding is de combinatie van anatomie, techniek en zorg.

3. Welke onderdelen van het Radboud Plus Traject programma heb ik gevolgd en wat sprak mij het meeste aan?

Tijdens het Radboud Plus traject worden jaarlijks excursies georganiseerd waardoor ik me als MBRT student  breder ben gaan oriënteren. Zo heb ik o.a. achter de schermen gekeken in een mortuarium naar hoe er wordt gewerkt. Verder heb ik excursies gevolgd die gerelateerd waren aan de zorg,  waarbij ik dingen te weten ben gekomen die ik niet wist. Het Radboud Plus traject heeft dus in mijn geval gezorgd voor verrijking van mijn kennis.

4. Welke stage heb ik doorlopen en hoe heb ik deze ervaren?

Ik heb mijn eerste stage op de afdeling Radiologie gelopen. Dit vond ik een hele toffe ervaring door de diversiteit van modaliteiten (MRI, CT, skeletkamer en angiografie). Wat mij ook aansprak is de diversiteit aan patiëntengroepen. Zo kreeg ik patiënten van 6 maanden oud maar ook patiënten van 80 jaar oud. Dit zorgde voor afwisseling en dat ik steeds weer voor een andere uitdaging kwam te staan. Ik loop nu mijn tweede stage op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Op deze afdeling werken we met andere technieken. Hier richten we de stralen niet op de patiënt zoals op de afdeling radiologie, maar straalt de patiënt zelf doordat de patiënt een radioactieve stof krijgt toegediend en wij als mbb’er die opvangen met een scanner.
 

5. Welke tip(s) heb je voor aankomend studenten?

Ben je geïnteresseerd in de opleiding MBRT en lijkt het Radboud Plus traject jou iets? Laat je dan op tijd informeren en meld je aan.

 


In het kort

  • Voor hen die willen starten met een HBO-opleiding in de zorg, waarbij je interesse hebt in omgang met mensen, het menselijk lichaam en de toepassing van technologie.


  • Dit leer je

    Ben je benieuwd naar wat je leert tijdens de opleiding? Neem dan een kijkje op de website van de fontys.

    Tijdens de stages leer je zorg verlenen in complexe onderzoek- en/of behandelingsituaties. In een multidisciplinair team voer je de onderzoeken/ behandelingen uit en neem je stralingsbeschermende maatregelen. Je verricht onderzoek om de kwaliteit van de behandeling te verbeteren.


Meer weten? Neem contact op

Petra Kat
Studentadviseur

(024) 361 87 73
contactformulier

Radboud College Tours in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboud College Tour kan je helpen!

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet