Afdelingen Oogheelkunde Trialcentrum Oogheelkunde Informatie voor collegiaal gebruik Nieuws Radboudumc uitgeroepen tot een van de 3 topcentra van de FFB!

3 maart 2020

De afdeling oogheelkunde en de afdeling KNO van het Radboudumc doen mee aan de RUSH2A studie, een internationale klinische studie in opdracht van de Foundation Fighting Blindness (FFB). De RUSH2A studie onderzoekt het ziektebeloop van volwassenen en kinderen met retinitis pigmentosa als gevolg van mutaties in het Usher2A gen. In de loop van 2020 zal ook de Pro-EYS studie op ons Trial centrum worden gestart, een internationale studie naar retinitis pigmentosa als gevolg van mutaties in het EYS gen. Tijdens de consortium bijeenkomst in Dallas (Feb. jl.) werd het Radboudumc uitgeroepen tot een van de 3 topcentra van de FFB!

Meer nieuws


Slaapprobleem Usher patiënt lijkt wezenlijk onderdeel van de ziekte Beperking zicht is niet de motor van vermoeidheid en slaapproblemen

10 mei 2023

Ernstige problemen met het gehoor en zicht zijn kenmerken van het Usher syndroom. Slaapproblemen lijken nu óók een wezenlijk kenmerk van de aandoening.

lees meer

Mijlpaal voor MacTel studie, 100 patiënten!

6 oktober 2021 Op vrijdag 24 september is de 100ste patiënt toegevoegd aan de MacTel studie. lees meer

Radboudumc en Astherna slaan handen ineen voor nieuwe therapie voor de ziekte van Stargardt

17 juni 2021 RNA-therapie voor patiënten met ernstige erfelijke oogaandoening lees meer

Genetische pleister ‘remt’ blindheid in patiënten met Usher syndroom Leidse ProQR bouwt onderzoek Radboudumc verder uit

25 maart 2021 Het Leidse biotechbedrijf ProQR Therapeutics presenteerde deze week positieve resultaten van een klinische fase I/II studie met het molecuul QR-421a, een molecuul dat in de vroegste fase is ontwikkeld door onderzoekers van het Radboudumc lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet