Afdelingen Tandheelkunde Mondzorg voor ouderen

Over mondzorg voor ouderen

Vaak gaan ouderen pas naar de tandarts bij een acuut probleem, zoals een pijnklacht of een gebroken gebitsprothese. Dit soort kunnen meestal voorkomen worden als de tandarts dit op tijd ziet. Ook voor ouderen is het belangrijk om regelmatig op controle te gaan bij een tandarts.

Contact

Afdeling Tandheelkunde

(024) 361 40 27

Huisbezoek door studenten

Bent u ouder dan 65 jaar, is voor u een bezoek aan een tandartspraktijk erg belastend en overweegt u om die reden niet meer te gaan? Dan kunt u zich aanmelden en komen 2 studenten bij u thuis voor een afspraak. lees meer

Huisbezoek door studenten

Een bezoek aan de tandarts kan voor u een behoorlijke belasting zijn. Ook kan het voor u onmogelijk zijn om de tandarts te bezoeken als u slecht ter been bent of gezondheidsproblemen heeft. Dit kan voor u een reden zijn om een controlebezoek aan de tandarts uit te stellen. Hierdoor kunnen (ongemerkt) problemen in uw mond ontstaan.

Bent u ouder dan 65 jaar, is voor u een bezoek aan een tandartspraktijk erg belastend en overweegt u om die reden niet meer te gaan? Dan kunt u zich aanmelden voor het onderwijsblok ‘Mondzorg voor ouderen’ van de opleiding Tandheelkunde van het Radboudumc. Na uw aanmelding komen 2 studenten bij u thuis voor een eerste afspraak. Tijdens de afspraak controleren zij uw gebit, mond en eventuele gebitsprothesen. Ook verzamelen zij informatie over uw gezondheid. De studenten schrijven aan de hand van deze informatie een persoonlijk mondzorgplan. Hierin staat hoe de conditie van uw gebit is, welke behandelingen zij adviseren, wie de behandeling het beste kan uitvoeren en wat de kosten daarvan zijn. Nadat het mondzorgplan is goedgekeurd door een docent komen de studenten nogmaals bij u thuis om het mondzorgplan met u te bespreken.

Het eerste consult en het mondzorgplan zijn kosteloos en vrijblijvend. De studenten informeren uw eigen tandarts over het mondzorgplan dat zij voor u gemaakt hebben. Als u geen eigen tandarts (meer) heeft kunt u voor uw behandeling ook terecht in de onderwijspraktijk Tandheelkunde van het Radboudumc.

Aanmelden

Bent u ouder dan 65 jaar, is voor u een bezoek aan een tandartspraktijk erg belastend en overweegt u om die reden niet meer te gaan? Dan kunt u zich aanmelden en komen 2 studenten bij u thuis voor een afspraak.

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Eenvoudige behandelingen, zoals het verwijderen van tandsteen of een aanpassing aan uw gebitsprothese, voeren we vaak bij u thuis uit. lees meer

De behandeling Wat kunt u verwachten?

Eenvoudige behandelingen, zoals het verwijderen van tandsteen of een aanpassing aan uw gebitsprothese, voeren we vaak bij u thuis uit. Dit kan uw eigen tandarts doen, of de studenten. In overleg met u nemen de studenten contact op met uw tandarts om te bespreken wie de behandeling het beste kan uitvoeren. Als studenten de behandeling uitvoeren, komt als het nodig is een docent mee om hen te begeleiden.

Complexere behandelingen, zoals een vulling waarbij we moeten boren of een wortelkanaalbehandeling, kunnen studenten niet bij u thuis uitvoeren. Wanneer we een behandeling niet thuis kunnen doen, zoeken we in overleg met u naar een alternatieve oplossing.

Tarieven

Het eerste consult en het maken en bespreken van een persoonlijk mondzorgplan door studenten is kosteloos. Eventuele behandelingen kunnen we wel in rekening brengen. lees meer

Tarieven

Het eerste consult en het maken en bespreken van een persoonlijk mondzorgplan door studenten is kosteloos. Eventuele behandelingen die studenten uitvoeren, kunnen we wel   in rekening brengen. Meer informatie over de tarieven vindt u in onze tarievenlijst.

Kiest u ervoor om u in de Onderwijspraktijk Tandheelkunde te laten behandelen, dan zijn er een aantal financiƫle voordelen. Door een onderwijskorting liggen de tarieven voor de meeste behandelingen ongeveer 25 procent lager dan de gemiddelde tarieven van tandartsen in een algemene praktijk. De facturen die u van ons krijgt dient u in bij uw zorgverzekeraar.
  • Medewerkers
  • Intranet