Afdelingen Tandheelkunde Mondzorg voor ouderen

Over mondzorg voor ouderen

Vaak gaan ouderen pas naar de tandarts bij een acuut probleem, zoals een pijnklacht of een gebroken gebitsprothese. Dit soort problemen kunnen meestal voorkomen worden als de tandarts dit op tijd ziet. Ook voor ouderen is het belangrijk om regelmatig op controle te gaan bij een tandarts.


Contact of vragen?

Afdeling Tandheelkunde
keuzemenu: optie 4

(024) 361 40 27
contactformulier

Aanmelden

Schrijf u in bij de Onderwijspraktijk via onderstaande knop. Tijdens de intake wordt dan gekeken of u naar Gerodontologie (mondzorg voor ouderen) verwezen wordt.

naar inschrijfformulier

Wat kunt u verwachten?

Er is een speciaal tandheelkundespreekuur voor ouderen, waarbij meer tijd is voor specifieke behoeften.

lees meer

Wat kunt u verwachten?

Binnen de afdeling tandheelkunde van het Radboudumc is een speciaal tandheelkundespreekuur voor ouderen opgezet. Op dit spreekuur kunnen ouderen terecht die door ziekte en medicijnen een lastige mondsituatie hebben of geen normale behandeling kunnen ondergaan. Bijvoorbeeld door ernstige rugproblemen en/of een grote kans op verslikken.

Meer ruimte voor specifieke behoeften

Het verschil met een regulier spreekuur is dat er meer tijd uitgetrokken wordt en dat de docenten veel kennis en ervaring hebben met het behandelen van ouderen, in het bijzonder ouderen met ziekten en beperkingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ernstige geheugenklachten, reuma, of Parkinson. Door meer tijd uit te trekken voor de patiĆ«nt kan ingegaan worden op de specifieke problemen en behandelingen specifiek afgestemd worden op de behandelbehoefte. Uiteraard is de kliniek rolstoeltoegankelijk.


Tarieven

Er geldt een onderwijskorting voor de tandheelkundige behandelingen.

lees meer

Tarieven

Voor het eerste consult en maken van een persoonlijk mondzorgplan gelden speciale tarieven. Meer informatie over de tarieven vindt u in de tarievenlijst van de Onderwijspraktijk Tandheelkunde.

Onderwijskorting

Kiest u ervoor om u in de Onderwijspraktijk Tandheelkunde te laten behandelen krijgt u een onderwijskorting; hierdoor zijn de tarieven voor de meeste behandelingen ongeveer 20 procent lager dan de gemiddelde tarieven van tandartsen in een algemene praktijk.

  • Medewerkers
  • Intranet