Patiƫntenzorg Behandelingen Invasieve foetale therapie

Wat is invasieve foetale therapie?

Invasieve foetale therapie is de behandeling van het ongeboren kind. Dit gebeurt bij ongeboren kinderen waar de kans groot is dat ze zonder opereren komen te overlijden. lees meer

Wat is invasieve foetale therapie?

Invasieve foetale therapie is de behandeling van het ongeboren kind. Met deze behandeling wordt al voor de geboorte ingegrepen. Dit gebeurt bij ongeboren kinderen waar de kans groot is dat ze zonder opereren komen te overlijden.
 
Het foetale therapie team van het Amalia kinderziekenhuis is gespecialiseerd in foetale ingrepen in het kader van gecompliceerde zwangerschappen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ingrepen bij kinderen met een aangeboren middenrifsbreuk (congenitale hernia diafragmatica) of gecompliceerde tweelingzwangerschappen. Deze ingrepen worden in Nederland enkel verricht in het Radboudumc en het Leids Universitair Medisch Centrum. 
 
Als tijdens de zwangerschap een ziekte wordt vastgesteld bij het ongeboren kind, zijn er vaak verschillende opties. In het Radboudumc wordt elke situatie samen met de ouders zorgvuldig bekeken en afgewogen.

Contact

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur:
(024) 361 37 00

Avond, feest- en weekenddagen:
(024) 341 66 77

Aandoeningen

Deze aandoeningen kunnen al voor de geboorte behandeld worden.
  • Het Tweeling Transfusie Syndroom (TTS) kan optreden bij tweelingzwangerschappen met een gemeenschappelijke placenta.

    lees meer


Behandelingen

Er zijn verschillende vormen van invasieve foetale therapie.
  • Foetoscopische endoluminele tracheale occlusie is een behandeling voor Congenitale Hernia Diafragmatica.

    lees meer


Onderzoek Inspectie foetale luchtweg

Sommige afwijkingen bij een kind in de baarmoeder kunnen bedreigend zijn voor de ademhaling bij de geboorte. Met behulp van een kleine camera kan de gynaecoloog de situatie in de luchtwegen van binnen bekijken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet