Doelgroep

Deze retraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring die zijn/haar beoefening wil verdiepen. Met name mindfulnesstrainers, of mensen die eerder een mindfulnesstraining gedaan hebben, zijn van harte welkom om op deze manier meer kennis te maken met de Boeddhistische wortels van mindfulness.

Deze retraite voldoet aan de lidmaatschapscriteria van de VMBN en de (her)registratiecriteria van het Mindfulness Register.

Expertisecentra Mindfulness Retraites De Vier Velden van Mindfulness

Over de retraite

Tijdens deze stilteretraite van vijf etmalen verken je grondig de vier velden van mindfulness: het lichaam, de gevoelens, de geest en de dhamma’s. Dit uitgebreide programma biedt diepgaande inzichten en vaardigheden om mindfulness te cultiveren in alle aspecten van je leven.

lees meer

Over de retraite

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit de satipatthana sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

We oefenen met verschillende onderdelen uit de mindfulness training, zoals begeleide meditaties, bewegingsoefeningen, bodyscans, lopen in aandacht, en lezingen met reflecties op het thema.


Doelgroep

Deze stilteretraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring die zijn/haar beoefening wil verdiepen. Met name mindfulnesstrainers, of mensen die eerder een mindfulnesstraining gedaan hebben, zijn van harte welkom om op deze manier meer kennis te maken met de Boeddhistische wortels van mindfulness.

lees meer


Data en locatie

Januari 2025

De stilteretraite zal plaatsvinden van vrijdag 3 t/m woensdag 8 januari 2025.

Locatie: Franciscushuis (Gravenallee 30, Denekamp)

Het retraite wordt begeleid door Nicole Schoonbrood en Anne Speckens. De begeleiders zijn beide mindfulnesstrainers en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.


Kosten

De totale kosten van de retraite bedragen €945,-.

Kostenspecificatie: verblijfskosten €645,-, begeleidings- en organisatiekosten €300,-


Aanmeld­procedure

U kunt zich aanmelden door het formulier bovenaan op de pagina in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 weken de bevestiging met aanvullende informatie informatie op het door u opgegeven e-mail adres.


Annulerings­regeling

De annuleringsregeling is afhankelijk van hoe ver voor de aanvangsdatum u annuleert.

lees meer

Annulerings­regeling

Annulering van deelname is kosteloos (met uitzondering van administratiekosten) mogelijk tot 2 december 2023. In dat geval geven we het hele bedrag terug minus € 100,- aan administratieve kosten voor de annulering. Bij annulering tussen 2 december 2023 en 19 december 2023  restitueren we 50% van het bedrag. Annulering na 19 december 2023 betekent dat het volledige bedrag verschuldigd blijft en geen restitutie plaatsvindt.

  • Medewerkers
  • Intranet