Nieuws Frank Bosch tot benoemd hoogleraar Acute Interne Geneeskunde
10 mei 2019

Internist-intensivist Frank Bosch van Rijnstate is met ingang van 1 april 2019 benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde bij het Radboudumc.

Frank Bosch is als hoogleraar gespecialiseerd in de opvang en behandeling van de acuut zieke patiënt, in het bijzonder met behulp van echografie. Echografie kan bijdragen aan snellere en veiligere patiëntenzorg, maar wordt volgens Bosch nog onvoldoende benut in spoedsituaties. Samen met anderen ontwikkelde hij cursussen echografie voor artsen in het begin van hun loopbaan en voor internisten en intensivisten. De leerstoel van Bosch heeft dan ook een sterk onderwijskarakter.

In de samenwerking Radboudumc/Rijnstate zal Frank Bosch de ‘acute interne geneeskunde in een (zorg)netwerk’ verder gaan ontwikkelen. Hij werkt voor de helft van zijn tijd in het Radboudumc en voor de ander helft in Rijnstate. Op beide locaties werkt hij vooral op de acute opname afdeling en de Spoedeisende Hulp; daarnaast geeft  hij les en begeleidt hij wetenschappelijk onderzoek.

Over Frank Bosch

Frank Bosch (Leiden, 1957) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en volgde de specialisatie interne geneeskunde in Rijnstate en Radboudumc. Hij promoveerde op onderzoek naar het verouderingsproces van rode bloedcellen. Frank Bosch is sinds 1989 in verschillende functies werkzaam in Rijnstate in Arnhem. Hij was er onder meer hoofd van de afdeling Intensive Care (1989-2000), specialistmanager interne geneeskunde, bestuursvoorzitter van de medische staf en medisch manager van het Leerhuis.

Binnen de beroepsgroep was Bosch actief binnen en buiten Nederland onder meer als bestuurslid van de Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen, voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging,  oprichter van de Federatie Medisch Specialisten en president van de European Federation of Internal Medicine.  Momenteel is hij lid van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en van de Raad van Advies van de rechtbank Gelderland.

Hij won een aantal prijzen: de nationale patiënt veiligheidsaward (SpoedInterventieTeam), de Anna Reynvaan prijs (kwetsbare ouderen op de IC) en de Harry Böstrom award (discussies rond einde leven en behandelbeperkingen).

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer