Nieuws Geslaagde Investment Day in Radboudumc

5 oktober 2021

Radboudumc, Briskr en Oost NL organiseerden op 28 september voor het eerst een Investment Day. Ongeveer 80 wetenschappers, investeerders en ondernemers kwamen naar het vernieuwde Experience Center voor het aanhalen van de banden, het nadenken over nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en door investeringen in innovaties de zorg zo effectief en betaalbaar mogelijk proberen te houden. Speerpunten op de gezamenlijke agenda waren onder meer artificial intelligence (AI) en gepersonaliseerde zorg.

De aanwezigen kregen een divers programma voorgeschoteld. Bram van Ginneken, hoogleraar functionele beeldanalyse bij het Radboudumc, vertelde hoe hij met Delft Imaging voor het eerst AI-gedreven tuberculosedetectie op grote schaal mogelijk maakte. In 2014 richtte hij met Eva van Rikxoort het softwarebedrijf Thirona op, dat automatische analyses uitvoert op radiologische beelden - ‘Turning data into evidence’. Michel Briejer, managing partner bij Thuja Capital, verschafte inzicht in hoe investeerders naar ondernemerschap in de zorg kijken. Andere sprekers waren onder meer Andy Lürling (founding partner Lumolabs), Alexander Nicastia (Business Development), Peter Bram ’t Hoen (hoogleraar bioinformatica Radboudumc), Mark Janssen (Raad van Bestuur Radboudumc) en Chimwemwe de Gaay Fortman (manager Capital Oost NL).

Geslaagde bijeenkomst
Alle sprekers benadrukten het belang van samenwerking bij innovatie in de zorg. Daarom was er in het programma ook veel ruimte gereserveerd voor kennismakingen en één-op-één gesprekken. Na afloop klonken er veel positieve geluiden, en lijkt de Investment Day een jaarlijks terugkerend evenement te worden.
Terugkijkend op het event zegt Jan Smit, decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc: “Wetenschappers en ondernemers hebben elkaar hard nodig om echte impact te hebben. Met de Investment Day hebben we een belangrijke stap gezet om beide werelden dichter bij elkaar te brengen. Ik vind het belangrijk en mooi om daar met elkaar veel energie in te steken.”

Succesvol ondernemen
Initiatiefnemer van de Investment Day Martijn Kriens, programma manager Briskr, ziet de dag als een goede eerste stap om investeerders, wetenschappers en kennisintensieve startups bij elkaar te krijgen. “Juist door die verbinding in een vroege fase van ontwikkeling zijn we vanuit de kennisinstellingen beter in staat tot succesvolle bedrijvigheid en dus tot impact on healthcare. Dat willen we niet alleen stimuleren via zo’n jaarlijkse Investment Day, maar we gaan ook kijken naar andere manieren om het netwerk blijvend te versterken.”
Chimwemwe de Gaay Fortman: “Als Oost NL slaan we graag een brug tussen wetenschap en de private sector. Deze Investment Day is hiervan een mooi voorbeeld. Het momentum is sterk. Door elkaars krachten te benutten helpen we researchers en ondernemers hun innovaties een stap verder te brengen richting de markt.” 

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie en Radboudumc spin-off, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen.

lees meer

Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC).

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Thirona sluit financieringsronde af

2 november 2021 Radboudumc’s spin-off Thirona haalt financiering op van Belgische investeerder HERAN Partners en het Nederlandse Borski Fund, voor versnelde overgang naar marktleiderschap in medische beeldvorming. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet