Nieuws Geslaagde Investment Day in Radboudumc
5 oktober 2021

Radboudumc, Briskr en Oost NL organiseerden op 28 september voor het eerst een Investment Day. Ongeveer 80 wetenschappers, investeerders en ondernemers kwamen naar het vernieuwde Experience Center voor het aanhalen van de banden, het nadenken over nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en door investeringen in innovaties de zorg zo effectief en betaalbaar mogelijk proberen te houden. Speerpunten op de gezamenlijke agenda waren onder meer artificial intelligence (AI) en gepersonaliseerde zorg.

De aanwezigen kregen een divers programma voorgeschoteld. Bram van Ginneken, hoogleraar functionele beeldanalyse bij het Radboudumc, vertelde hoe hij met Delft Imaging voor het eerst AI-gedreven tuberculosedetectie op grote schaal mogelijk maakte. In 2014 richtte hij met Eva van Rikxoort het softwarebedrijf Thirona op, dat automatische analyses uitvoert op radiologische beelden - ‘Turning data into evidence’. Michel Briejer, managing partner bij Thuja Capital, verschafte inzicht in hoe investeerders naar ondernemerschap in de zorg kijken. Andere sprekers waren onder meer Andy Lürling (founding partner Lumolabs), Alexander Nicastia (Business Development), Peter Bram ’t Hoen (hoogleraar bioinformatica Radboudumc), Mark Janssen (Raad van Bestuur Radboudumc) en Chimwemwe de Gaay Fortman (manager Capital Oost NL).

Geslaagde bijeenkomst
Alle sprekers benadrukten het belang van samenwerking bij innovatie in de zorg. Daarom was er in het programma ook veel ruimte gereserveerd voor kennismakingen en één-op-één gesprekken. Na afloop klonken er veel positieve geluiden, en lijkt de Investment Day een jaarlijks terugkerend evenement te worden.
Terugkijkend op het event zegt Jan Smit, decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc: “Wetenschappers en ondernemers hebben elkaar hard nodig om echte impact te hebben. Met de Investment Day hebben we een belangrijke stap gezet om beide werelden dichter bij elkaar te brengen. Ik vind het belangrijk en mooi om daar met elkaar veel energie in te steken.”

Succesvol ondernemen
Initiatiefnemer van de Investment Day Martijn Kriens, programma manager Briskr, ziet de dag als een goede eerste stap om investeerders, wetenschappers en kennisintensieve startups bij elkaar te krijgen. “Juist door die verbinding in een vroege fase van ontwikkeling zijn we vanuit de kennisinstellingen beter in staat tot succesvolle bedrijvigheid en dus tot impact on healthcare. Dat willen we niet alleen stimuleren via zo’n jaarlijkse Investment Day, maar we gaan ook kijken naar andere manieren om het netwerk blijvend te versterken.”
Chimwemwe de Gaay Fortman: “Als Oost NL slaan we graag een brug tussen wetenschap en de private sector. Deze Investment Day is hiervan een mooi voorbeeld. Het momentum is sterk. Door elkaars krachten te benutten helpen we researchers en ondernemers hun innovaties een stap verder te brengen richting de markt.” 

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

send an email

Meer nieuws


Software vergroot overlevingskansen pasgeborenen in ademnood

28 april 2022

ARNE B.V. heeft financiering gekregen vanuit het ION+ fonds bij Oost NL en van venture builder NLC vanuit het Momentum fonds. ARNE levert slimme software, waarmee neonatologen op basis van data beslissingen kunnen nemen na de geboorte van een kind.

lees meer

LUMO Labs en Oost NL investeren in Aiosyn Investering versnelt ontwikkeling AI-platform voor diagnostiek

4 februari 2022

Aiosyn, een spin-off van het Radboudumc, heeft een investering ontvangen van LUMO Labs. Oost NL is co-investeerder.

lees meer

Bundeling Digital Health spelers regio Nijmegen

12 januari 2022

Health Valley heeft een Digital Health Guide gepubliceerd om Digital Health spelers in de regio Nijmegen en daarbuiten te verbinden.

lees meer

Radboudumc spin-off Aiosyn sleept NWO Take off Phase II binnen

23 december 2021

Aiosyn, een Radboudumc spin-off dat met behulp van kunstmatige intelligente algoritmes ontwikkelt voor gebruik in de kliniek en wetenschappelijk onderzoek, sleept de NWO Take off fase II financiering binnen.

lees meer

Thirona sluit financieringsronde af

2 november 2021

Radboudumc’s spin-off Thirona haalt financiering op van Belgische investeerder HERAN Partners en het Nederlandse Borski Fund, voor versnelde overgang naar marktleiderschap in medische beeldvorming.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet