Radboudumc en partners Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

Op 19 juni organiseerden TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

Enkele van de belangrijkste conclusies zijn:

  • Versterk het netwerk tussen startups en andere lokale ondernemers: er is nog veel meer van elkaar te leren en een kans om elkaars expertise en ervaring te gebruiken (bijvoorbeeld door lokale mentorprogramma's te ontwikkelen);
  • Verbind academische kennis en ondernemerskennis door de relatie tussen HAN, RU, Radboudumc, ROC Nijmegen te versterken;
  • Creëer een eerlijke & ondernemende cultuur waarin mensen durven te falen (en natuurlijk uiteindelijk: slagen!).

De organiserende partners gaan samen met Briskr en Mercator Launch aan de slag om alle input die is besproken te evalueren en zo de focus te houden om Nijmegen de place to be te maken voor health en high-tech startups om te groeien en een significante impact te creëren.

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie en Radboudumc spin-off, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen.

lees meer

Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC).

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet