Radboudumc en partners Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC). Van de 51 geselecteerde bedrijven heeft 30% een vrouwelijke CEO of vrouwen in leidinggevende posities.

Thirona is een wereldwijd bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie. Met haar op AI gebaseerde LungQ™ platform ontwikkelt Thirona oplossingen die bijdragen aan de ontwikkeling van innovaties voor screening, diagnostiek en gepersonaliseerde behandeling van longziekten, in samenwerking met farmaceutische, med-tech en klinische zorgintegratiebedrijven.

Na een zeer competitief proces op basis van 551 inzendingen, is Thirona een van de 51 innovatieve technologiebedrijven die de EIC Accelerator subsidie hebben ontvangen. 15 van de geselecteerde bedrijven hebben een vrouwelijke CEO, CTO (Chief Technology Officer) of CSO (Chief Scientific Officer).

"We zijn vereerd om erkend te worden als een betrouwbaar bedrijf met verder innovatiepotentieel", zegt Eva van Rikxoort, CEO en oprichter van Thirona. "De EIC-subsidie zal ons in staat stellen om de vooruitgang in het faciliteren van gepersonaliseerde behandeling voor longziekten te versnellen, en om positieve verandering in de patiëntenzorg te stimuleren."

Bron: Thirona awarded to receive EIC grant - Thirona

 

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie en Radboudumc spin-off, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen.

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet