Radboudumc en partners Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen. Het bedrijf heeft €7,5 miljoen ($8 miljoen) aan financiering binnengehaald via een investeringsronde van €5 miljoen van HERAN Partners en Borski Fund, en een subsidie van €2,5 miljoen van de European Innovation Council (EIC).

Thirona loopt voorop in het revolutioneren van medische behandeling en interventiepaden voor longziekten door middel van geavanceerde kunstmatige intelligentie technologieën, waardoor uiteindelijk de zorg voor patiënten en de resultaten worden verbeterd. De geavanceerde mogelijkheden van het bedrijf op het gebied van preoperatieve en intraoperatieve beeldvorming hebben het potentieel om de precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie van (robot)bronchoscopische en chirurgische longinterventies aanzienlijk te verbeteren, waardoor eenvoudiger uit te voeren en minder invasieve procedures mogelijk worden. Het LungQ™ platform van Thirona, dat consistent hoge prestaties laat zien voor een breed scala aan ziekten en pathologieën, is ook geschikt voor een groeiend aantal op beeldvorming gebaseerde verkennende onderzoeken en klinische studies voor de ontwikkeling van nieuwe farmaceutische geneesmiddelen. Met het overschrijden van een totaal aantal van 15 miljoen geanalyseerde beelden, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een technologisch volwassen, wereldwijd erkende expert in geavanceerde beeldanalyse.

Met deze financiering wil Thirona de toepassing van haar baanbrekende innovaties voor precisiegeneeskunde versnellen.

"We zijn erg blij met het vertrouwen dat onze investeerders hebben getoond in onze visie en mogelijkheden," zegt Eva van Rikxoort, oprichter en CEO van Thirona. "Deze financiering stelt ons in staat om de grenzen van AI-gebaseerde beeldvorming te blijven verleggen en gepersonaliseerde behandelingen voor longpatiënten over de hele wereld te bevorderen."

Katleen Vandersmissen van HERAN Partners, een van de belangrijkste investeerders van deze ronde, toonde zich enthousiast over de potentiële impact van het bedrijf en zei: "Thirona heeft een uitzonderlijke belofte laten zien op het gebied van medische beeldvorming. We zijn verheugd om hun missie te ondersteunen om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg door middel van AI-technologie."

Volgens Simone Brummelhuis van Borski Fund zal de nieuwste investering het bedrijf de middelen geven om zijn aanwezigheid op de markt uit te breiden. Zoals Brummelhuis zei: "Thirona heeft belangrijke mijlpalen bereikt, samenwerkingsverbanden gesmeed met toonaangevende medische bedrijven en is leider geworden in de MedTech-ruimte voor longbeeldanalyse."

Rita Priori, Chief Technology Officer bij Thirona, concludeert: "De toekomst van de gezondheidszorg ondergaat een transformatie en wij lopen voorop in deze evolutie en zijn toonaangevend in ons vakgebied. Met de steun van de investeerders zijn we goed voorbereid om onze technologie een significante impact te laten hebben op de patiëntenzorg en de medische industrie." [oorspronkelijk persbericht van: Thirona Raises €7,5 Million New Financing - Thirona"]

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC).

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet