Onderwijs Doelgroepen Docenten en begeleiders Nieuws voor docenten Versoepelingen coronamaatregelen per 25 september

22 september 2021

Per 25 september laten we in Nederland de 1,5 meter maatregel in de meeste gevallen los. In alle gebouwen waarin patiëntenzorg plaatsvindt (ook Tandheelkunde) blijven de 1,5 meter én het gebruik van mondneusmaskers onverminderd van kracht. In alle niet-patiëntenzorggebouwen van het Radboudumc, volgen we de versoepeling. Dat is goed nieuws: het betekent dat steeds meer onderwijs binnenkort weer fysiek door kan gaan.

Wat zijn de gevolgen van de aangepaste maatregelen?

Doordat er vanaf 25 september geen beperkingen meer gelden voor het aantal mensen per ruimte, komt er op de campus weer meer ruimte voor fysiek onderwijs. De mogelijkheden die er zijn, zullen we zo veel mogelijk benutten. Maar omdat de roosters voor Q1 ‘tijdens de rit’ niet zomaar omgezet kunnen worden, zal gedurende het hele eerste kwartaal een deel van het onderwijs online blijven. Vanaf het tweede kwartaal is het onderwijs weer fysiek geroosterd.
Vanaf 25 september zijn studenten natuurlijk al wel van harte welkom op de campus om elkaar te ontmoeten en samen te studeren.

Patiëntcontactonderwijs

Het contact tussen patiënten en studenten in het bachelor onderwijs wordt in de loop van dit collegejaar weer opgestart; vanaf het tweede kwartaal zijn patiëntencontacten weer mogelijk en vanaf het derde kwartaal zullen de ‘student meets patient’ contacten ook weer starten. Voor elk patiëntencontact doet de student een zelftest en tijdens het contact wordt afstand gehouden van de patiënt en een mondneusmasker gedragen.

Vaardighedenonderwijs en practica

Tijdens het vaardighedenonderwijs (zoals oefenen van lichamelijk onderzoek) blijft het dragen van een mondneusmasker en witte Radboudumc T-shirt van kracht. Op brightspace van de leerlijn 'Praktijk en Principes van de Geneeskunde' staan de precieze regels vermeld. Ook bij sommige practica waar studenten langdurig dichtbij elkaar werken, kun je studenten vragen om een mondneusmasker te dragen.

Begrip voor elkaar

Omdat we in het Radboudumc omgaan met kwetsbare patiënten houden docenten die ook werkzaam zijn in de patiëntenzorg, anderhalve meter afstand van de studenten of dragen een mondneusmasker als 1,5 meter niet geborgd is. We vragen iedereen om begrip en aandacht te hebben voor elkaar. Houd afstand wanneer anderen daarom vragen. Test jezelf twee keer per week met een zelftest, die nog steeds gratis aangevraagd  kan worden via ZelftestOnderwijs.nl. Dit  geeft duidelijkheid voor jezelf en je beperkt het risico om anderen te besmetten met alle consequenties van dien. Bij klachten blijf je thuis en laat je je direct testen.

 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Health Academy docenten

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet