Over deze Radboud College Tour

Tijdens de Radboud College Tour Verpleegkunde kun je kennismaken met de opleiding tot verpleegkundige en de verpleegkundige beroepspraktijk. Onder begeleiding van studenten volg je workshops op twee verschillende verpleegafdelingen.

lees meer

Over deze Radboud College Tour

Onder begeleiding van studenten verpleegkunde bezoek je in kleine groepjes twee verpleegafdelingen met verschillende specialisme. Je volgt op elke afdeling een workshop waarbij je ziet en ervaart welke werkzaamheden en vaardigheden voor een verpleegkundige van belang zijn. Zo ontdek je dat de zorg voor patiënten op bijvoorbeeld de afdeling neurologie weer andere werkzaamheden en vaardigheden van de verpleegkundige vraagt dan voor patiënten op de afdeling verloskunde. 

Tijdens een workshop krijg je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en te ervaren welke werkzaamheden en specifieke vaardigheden bij het vakgebied van de verpleegkundige horen. Voorbeelden daarvan zijn het meten van een bloeddruk, leren injecteren, zuurstof toedienen en wondverzorging.


 

Aanmelden voor 20 oktober

Deze College Tour is vol. Helaas!
Begin 2023 wordt er weer een nieuwe tour gepland. 


Contact

Dominique de Santy
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

contact

Over dit beroep

Een baan als verpleegkundige

Wat betekent het om verpleegkundige te zijn? En wat verwachten we van jou? lees meer

Een baan als verpleegkundige

Beroep:
Een verpleegkundige is allround als het gaat om de zorg voor patiënten. Je hebt te maken met verschillende patiënten en hun aandoeningen en werkt in een team met verschillende disciplines. Het beroep is steeds in beweging. Geen dag is hetzelfde. Bij de zorg voor patiënten is het van belang dat je in staat bent om zorg te verlenen en goed te observeren zodat je snel kunt reageren op veranderingen.

Wat verwachten we van jou?
Je bent veelzijdig, geduldig, begripvol en staat stevig in je schoenen. Voor dit beroep heb je een goede lichamelijke conditie nodig omdat je veel loopt, tilt en te maken krijgt met een hoge werkdruk. Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie en werkt in  onregelmatige diensten. 

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de opleiding verpleegkunde een samenwerkingsverband met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Nijmegen. lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de opleiding verpleegkunde op mbo en hbo niveau een samenwerkingsverband met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en ROC Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over de opleiding hbo verpleegkunde op de website van de HAN.

Kijk voor meer informatie over de opleiding mbo verpleegkunde op de website van ROC Nijmegen.

 

Een kijkje in het studiekeuze­proces van Marit Boeijen

Marit deed mee aan een College Tour en kiest voor de opleiding Verpleegkunde

lees meer

Een kijkje in het studiekeuze­proces van Marit Boeijen

Marit is vierdejaars student mbo verpleegkunde en loopt stage bij het Radboudumc

1. Hoe heb ik mijn studiekeuze gemaakt?

Op de middelbare school vond ik het lastig om te kiezen welke vervolgopleiding ik wilde gaan doen. Ik wist dat ik een beroep wilde waarbij ik iets voor andere kan betekenen. Daarom heb ik deelgenomen aan twee verschillende Radboud college tours. Tijdens deze tours heb ik kennisgemaakt met het verpleegkundig beroep. Ik vond de tours onwijs gaaf. Dit kwam mede doordat de workshops gegeven werden door studenten die al met de opleiding bezig waren. Ik kon vragen stellen over het vak verpleegkunde en de opleiding. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van het beroep en de studie.

Na het volgen van de Radboud college tour was ik meteen enthousiast over het verpleegkundig beroep. Vervolgens heb ik me ook aangemeld voor een beroepsoriënterende stage. Tijdens deze stage heb ik meegelopen op drie afdelingen binnen het Radboudumc. Dit waren de afdelingen neurologie, geriatrie en hartkatheterisatie. Ik liep elke dag met een andere verpleegkundige mee die mij liet zien hoe het was om op de afdeling te werken. Ik vond de stage erg bijzonder. De verpleegkundige op de afdelingen waren erg aardig en wilde mij alles laten zien. Na deze stage wist ik zeker dat ik verpleegkundige wilde worden!
 

2. Wat doe ik nu?

Ondertussen ben ik laatstejaars student mbo verpleegkunde op het ROC in Nijmegen. Ik zit in de Radboudklas. Dit betekent dat ik stageloop en les krijg in het Radboudumc. Ik loop nu stage op de afdeling traumachirurgie. Deze stage duurt in totaal 37 weken. Tijdens mijn stage op afdeling traumachirurgie heb ik samen met andere studenten de Radboud thema tour ‘de patiënt na een auto-ongeval’ mogen geven. Ik vond dit erg leuk om te doen, omdat ik zelf ook de keuze heb gemaakt om verpleegkunde te gaan studeren na het volgen van de college tours.
 

3. Dit wil ik aan je meegeven:

De college tours en beroepsoriënterende stage hebben enorm geholpen bij mijn studiekeuze. Deelnemen aan een college tour of een beroeporiënterende stage bij het Radboudumc is echt een aanrader! Door deze beroepsoriënterende activiteiten ben ik erachter gekomen dat het beroep bij mij past en heb ik de goede keuze gemaakt om verpleegkunde te gaan studeren. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze!

 

  • Medewerkers
  • Intranet