Onderwijs Doelgroepen Scholieren Radboudumc Beroepentoer

Wat zijn Radboudumc beroepentoers?

Door het volgen van een Beroepentoer kun jij kennismaken met verschillende zorg- en paramedische beroepen in het ziekenhuis. Tijdens een avondprogramma volg je verschillende workshops op een echte werkplek.

lees meer

Wat zijn Radboudumc beroepentoers?

Door het volgen van een Beroepentoer kun jij kennismaken met verschillende zorg- en paramedische beroepen in het ziekenhuis. Tijdens een avondprogramma volg je verschillende workshops op een echte werkplek. Tijdens deze workshops kun je zien en ervaren wat een beroep in de praktijk inhoudt en of dit beroep bij jou past. Studenten en professionals verzorgen de workshops en kunnen al jouw vragen over de opleiding en het beroep beantwoorden.

Locatie en tijdstip

De bijeenkomsten worden gehouden in het Radboudumc. Vanaf 18.45 uur ben je welkom in de Nicolaas Tulpzaal (route 606 via de hoofdingang). De bijeenkomst start om 19.00 uur en eindigt om 21.45 uur.

Radboudumc Beroepentoer

Tijdens een Radboudumc Beroepentoer is er aandacht voor een beroep (bij enkele toers meerdere beroepen). Na een introductie, waarbij studenten informatie geven over de opleiding en hun ervaringen met het beroep, neem je in kleine groepjes deel aan twee of drie workshops op verschillende afdelingen. Studenten en medewerkers laten je zien en ervaren wat het beroep in de praktijk inhoudt. Je gaat zelf aan de slag met het oefenen van vaardigheden zoals bijvoorbeeld bloeddruk meten en röntgenfoto's maken. Bovendien is er ruimte om al je vragen over het beroep en de opleiding te stellen.


Agenda

In het najaar vinden er weer beroepentoers plaats, de data volgen nog.

Beroepentoers


Verpleegkunde en Doktersassistent Beroepentoer

Het verpleegkundig beroep is veelzijdig, en steeds in beweging. Heb jij interesse in de opleiding tot verpleegkundige of doktersassistent?

lees meer

Beroepen op de operatiekamer Beroepentoer

Als Operatieassistent en Anesthesiemedewerker werk je intensief samen met een team van professionals op een operatiekamer.

lees meer

Voor wie zijn de Beroepentoers?

De Radboudumc Beroepentoers worden georganiseerd voor scholieren van vwo, havo en vmbo (tl/kader). Je bent minimaal 16 jaar oud en je hebt belangstelling voor een beroep in de zorg. De tours zijn niet bedoeld voor ouders!


Contact

Dominique Lagarrigue-de Santy
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

contact

MBRT Beroepentoer

Ben jij benieuwd naar een opleiding en beroep waarin zowel techniek als zorg centraal staan? Als student MBRT leer je werken met geavanceerde apparatuur. Daarbij heb je een belangrijke rol bij het begeleiden en ondersteunen van de patiënt tijdens een onderzoek en behandeling.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet