Scholing Mbo Verpleegkunde


Over de opleiding

Als verpleegkundige voer je werkzaamheden uit volgens methoden en richtlijnen. Je verzamelt gegevens over je cliënt en vertaalt die in een verpleegkundige diagnose.

lees meer

Over de opleiding

Als verpleegkundige voer je werkzaamheden uit volgens methoden en richtlijnen. Je verzamelt gegevens over je cliënt en vertaalt die in een verpleegkundige diagnose.

Je stelt de complexiteit van de verpleegsituatie vast, plant de zorg en voert deze uit. Je evalueert continu en systematisch de planning en de uitvoering van de zorg. Zo nodig pas je deze aan en je houdt rekening met de individuele mogelijkheden en de omgeving van de zorgvrager. Daarbij werk je samen met collega’s en hulpverleners uit andere disciplines. Je werkt professioneel en hebt de juiste beroepshouding.

Het Radboudumc biedt stageplaatsen aan studenten die de mbo-opleiding Verpleegkundige volgen bij het ROC Nijmegen. De beschikbare stageplaatsen worden verdeeld door het BPV bureau van het ROC Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van het ROC Nijmegen.
 

Aanmelden

Meld je aan via de website van het ROC Nijmegen.

lees meer

Meer weten?

Infocentrum ROC Nijmegen
(024) 890 45 02

stel een vraag

In het kort

 • Je bent flexibel, ondernemend en doortastend. Ook ben je echt een initiatiefnemer!


 • Dit leer je

  Je leert tijdens deze opleiding je cliënten te begeleiden en traint vaardigheden in het geven van voorlichting, advies en instructie.
  Het afstemmen van zorg met andere zorgverleners (organiseren en coördineren) zit ook in je pakket. Evenals het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Samenwerken is belangrijk. Tijdens je opleiding maak je kennis met de verschillende doelgroepen waar je als verpleegkundige mee te maken kunt krijgen. Uiteindelijk kies je voor één van de onderstaande verdiepingen:

  • Ziekenhuiszorg
  • Verpleeg- en Verzorgingshuiszorg en Thuiszorg
  • Geestelijke Gezondheidszorg (psychiatrie)

  Tijdens je opleiding besteden we ook aandacht aan Loopbaan en Burgerschap; beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en rekenen.


 • Zoveel tijd kost het

  Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van het ROC Nijmegen.
inloggen