Onderwijs Scholingen Mbo Verpleegkunde

Over de opleiding

Als verpleegkundige voer je werkzaamheden uit volgens methoden en richtlijnen. Je verzamelt gegevens over je cliënt en vertaalt die in een verpleegkundige diagnose. lees meer

Over de opleiding

Als verpleegkundige voer je werkzaamheden uit volgens methoden en richtlijnen. Je verzamelt gegevens over je cliënt en vertaalt die in een verpleegkundige diagnose.

Je stelt de complexiteit van de verpleegsituatie vast, plant de zorg en voert deze uit. Je evalueert continu en systematisch de planning en de uitvoering van de zorg. Zo nodig pas je deze aan en je houdt rekening met de individuele mogelijkheden en de omgeving van de zorgvrager. Daarbij werk je samen met collega’s en hulpverleners uit andere disciplines. Je werkt professioneel en hebt de juiste beroepshouding.

Het Radboudumc biedt stageplaatsen aan studenten die de mbo-opleiding Verpleegkundige volgen bij ROC Nijmegen. De beschikbare stageplaatsen worden verdeeld door het BPV bureau van ROC Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van ROC Nijmegen.
 

Aanmelden

Meld je aan via de website van ROC Nijmegen. lees meer

Een kijkje in het studiekeuze­proces van Marit Boeijen

Marit deed mee aan een College Tour en kiest voor de opleiding Verpleegkunde

lees meer

Een kijkje in het studiekeuze­proces van Marit Boeijen

Marit is vierdejaars student mbo verpleegkunde en loopt stage bij het Radboudumc

1. Hoe heb ik mijn studiekeuze gemaakt?

Op de middelbare school vond ik het lastig om te kiezen welke vervolgopleiding ik wilde gaan doen. Ik wist dat ik een beroep wilde waarbij ik iets voor andere kan betekenen. Daarom heb ik deelgenomen aan twee verschillende Radboud college tours. Tijdens deze tours heb ik kennisgemaakt met het verpleegkundig beroep. Ik vond de tours onwijs gaaf. Dit kwam mede doordat de workshops gegeven werden door studenten die al met de opleiding bezig waren. Ik kon vragen stellen over het vak verpleegkunde en de opleiding. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van het beroep en de studie.

Na het volgen van de Radboud college tour was ik meteen enthousiast over het verpleegkundig beroep. Vervolgens heb ik me ook aangemeld voor een beroepsoriënterende stage. Tijdens deze stage heb ik meegelopen op drie afdelingen binnen het Radboudumc. Dit waren de afdelingen neurologie, geriatrie en hartkatheterisatie. Ik liep elke dag met een andere verpleegkundige mee die mij liet zien hoe het was om op de afdeling te werken. Ik vond de stage erg bijzonder. De verpleegkundige op de afdelingen waren erg aardig en wilde mij alles laten zien. Na deze stage wist ik zeker dat ik verpleegkundige wilde worden!
 

2. Wat doe ik nu?

Ondertussen ben ik laatstejaars student mbo verpleegkunde op het ROC in Nijmegen. Ik zit in de Radboudklas. Dit betekent dat ik stageloop en les krijg in het Radboudumc. Ik loop nu stage op de afdeling traumachirurgie. Deze stage duurt in totaal 37 weken. Tijdens mijn stage op afdeling traumachirurgie heb ik samen met andere studenten de Radboud thema tour ‘de patiënt na een auto-ongeval’ mogen geven. Ik vond dit erg leuk om te doen, omdat ik zelf ook de keuze heb gemaakt om verpleegkunde te gaan studeren na het volgen van de college tours.
 

3. Dit wil ik aan je meegeven:

De college tours en beroepsoriënterende stage hebben enorm geholpen bij mijn studiekeuze. Deelnemen aan een college tour of een beroeporiënterende stage bij het Radboudumc is echt een aanrader! Door deze beroepsoriënterende activiteiten ben ik erachter gekomen dat het beroep bij mij past en heb ik de goede keuze gemaakt om verpleegkunde te gaan studeren. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze!

 


In het kort

 • Je bent flexibel, ondernemend en doortastend. Ook ben je echt een initiatiefnemer!


 • Dit leer je

  Je leert tijdens deze opleiding je cliënten te begeleiden en traint vaardigheden in het geven van voorlichting, advies en instructie.
  Het afstemmen van zorg met andere zorgverleners (organiseren en coördineren) zit ook in je pakket. Evenals het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Samenwerken is belangrijk. Tijdens je opleiding maak je kennis met de verschillende doelgroepen waar je als verpleegkundige mee te maken kunt krijgen. Uiteindelijk kies je voor één van de onderstaande verdiepingen:

  • Ziekenhuiszorg
  • Verpleeg- en Verzorgingshuiszorg en Thuiszorg
  • Geestelijke Gezondheidszorg (psychiatrie)

  Tijdens je opleiding besteden we ook aandacht aan Loopbaan en Burgerschap; beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en rekenen.


 • Zoveel tijd kost het

  Kijk voor meer informatie over deze opleiding op de website van het ROC Nijmegen.

Meer weten? Neem contact op met het ROC

(024) 890 45 02
contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet