Onderwijs Scholingen In de schoenen van je transmurale collega

Over de cursus

Ervaar het werk van je collega in de eerste dan wel tweede lijn aan den lijve. Om elkaars rol, expertise en werksituatie te leren kennen en ervaren.

lees meer

Over de cursus

Samenwerking tussen eerste en tweede lijn is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden en zal de komende jaren nog belangrijker worden. Daarnaast is het van meerwaarde als de eerste en tweede lijn elkaars visie op zorg kennen, elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden kennen, een gezamenlijke visie op gezondheid en “(door)behandelen” ontwikkelen, hierin samenwerken en de zorg op elkaar en de patiënt afstemmen. Oftewel: netwerkgeneeskunde.
 
Maar hoe werk je samen met de poppendokter, de dokter die maar blijft praten, de lompe snijder, de kort-door-de-bocht dokter of een heuse held?
Door met je collega een dagdeel ‘mee te werken’ in de rol van de andere lijn leer je elkaar echt kennen en weet je elkaar letterlijk te vinden en verbetert de patiëntenzorg en werkplezier.
Bij je inschrijving voor dit DOO kun je voorkeur(en) van specialisme(n) aangeven waarmee je gematcht wil worden. De matching vindt voorafgaand aan de eerste bijeenkomst plaats, hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ‘werk locatie’ van aios en de opgegeven voorkeur.

 

Programma

In dit DOO ga je aan de slag met:

  • Bijeenkomst 1: een introductie in transmuraal samenwerken waarbij je op interactieve wijze elkaar en elkaars rollen leert kennen.
  • Praktijkopdracht: een dagdeel ‘meewerken’ in de rol van de andere lijn. Enkele voorbeelden van eerste en tweedelijns combinaties kunnen zijn: huisarts en oogarts, verzekeringsarts en oncoloog, specialist ouderengeneeskunde en neuroloog, bedrijfsarts en chirurg.
  • Bijeenkomst 2: vertaalslag naar jouw werksituatie aan de hand van concrete tips & tricks (o.a. verandermanagement).

Locatie

Ingang: Studiecentrum

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Studiecentrum
Geert Grooteplein 21
6525 EZ Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 21
Ga naar binnen bij: Studiecentrum

Meer weten? Neem contact op

Thea Kregting
Projectmedewerker

(06) 21 34 96 54
contact

In het kort

  • Voor aios in de eerste en tweede lijn