Over de cursus

Samenwerking tussen eerste en tweede lijn is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden en zal de komende jaren nog belangrijker worden. Daarnaast is het van meerwaarde als de eerste en tweede lijn elkaars visie op zorg kennen, elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden kennen, een gezamenlijke visie op gezondheid en “(door)behandelen” ontwikkelen, hierin samenwerken en de zorg op elkaar en de patiĆ«nt afstemmen. Oftewel: netwerkgeneeskunde.
 
Maar hoe werk je samen met de poppendokter, de dokter die maar blijft praten, de lompe snijder, de kort-door-de-bocht dokter of een heuse held?
Door met je collega een dagdeel ‘mee te werken’ in de rol van de andere lijn leer je elkaar echt kennen en weet je elkaar letterlijk te vinden en verbetert de patiĆ«ntenzorg en werkplezier.

Na inschrijving voor dit DOO kun je per e-mail (medina.agic@radboudumc.nl) je voorkeuren doorgeven.

Programma

In dit DOO ga je aan de slag met:

  • Bijeenkomst 1: een introductie in transmuraal samenwerken waarbij je op interactieve wijze elkaar en elkaars rollen leert kennen.
  • Praktijkopdracht: een dagdeel ‘meewerken’ in de rol van de andere lijn. Enkele voorbeelden van eerste en tweedelijns combinaties kunnen zijn: huisarts en oogarts, verzekeringsarts en oncoloog, specialist ouderengeneeskunde en neuroloog, bedrijfsarts en chirurg.
  • Bijeenkomst 2: vertaalslag naar jouw werksituatie aan de hand van concrete tips & tricks (o.a. verandermanagement).
Onderwijs Alle scholingen

Het Radboudumc biedt een breed scholingsaanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Heb je specifieke wensen voor een scholing of zoek je naar maatwerk? Dan kunnen we een passend aanbod ontwerpen. Let op! We zijn voor een groot deel van ons aanbod overgestapt op een nieuwe online leeromgeving. Dit betekent dat je een nieuw account moet aanmaken als je je inschrijft voor een scholing of cursus van de Radboudumc Health Academy. Ben je medewerker van het Radboudumc? Meld je dan aan voor een cursus of scholing via intranet.

Resultaten (214)

Filter


E-mailalert instellen

Er is een mail verstuurd. Klik op de link in de mail om je e-mailalert te activeren.
Er is iets misgegaan
Er is iets misgegaan bij het opvragen van deze pagina
E-mailadres *
  • Wilt u e-mail updates ontvangen?

    Selecteer hier hoe vaak je e-mailalerts wil ontvangen.

  • Medewerkers
  • Intranet