Onderwijs Scholingen Verdiepingsmodule KNR EMB

Over de cursus

De verdiepingsmodule EMB (EMB = Ernstig Meervoudig Beperkt) behandelt de specifieke en onderliggende problematiek bij EMB. In de module is ruim aandacht voor het oefenen van skills.

lees meer

Over de cursus

Inhoud en doel

Na het volgen van de verdiepingsmodule EMB kent de cursist de definitie van EMB. De cursist herkent de signalen van de complexe problematiek van de EMB’er en kan deze onderzoeken. De cursist leert klinisch redeneren, doelen stellen en behandelen, op het gebied van eten en drinken, communicatie, spel/activatie, verzorging/zitten/liggen en longconditie. De cursist is bekend met het beleid ten aanzien van scolioses, luxaties en deformiteiten.

Het onderwijs vindt plaats in de vorm van contactonderwijs, individuele en groepsopdrachten en zelfstudie. Het contactonderwijs bestaat uit 5 dagen met afwisselend interactieve colleges, skills trainingen, casuïstiek en praktijksessies met kinderen. Hierbij wordt onder leiding van deskundige docenten in interprofessionele groepen de opgedane kennis direct naar de praktijk vertaald.
Daarnaast wordt zelfstudie verwacht van de deelnemers, met behulp van de Learning Spaces. Dit platform wordt gebruikt voor forumdiscussies, documenten down- en uploaden en het bekijken van videocasuïstiek. Van de cursisten wordt verwacht dat zij zowel voor aanvang als tijdens de module voorbereidingsopdrachten maken, literatuur bestuderen en een portfolio bijhouden.

Naast het contactonderwijs en de zelfstudie is het essentieel dat cursisten de mogelijkheid hebben om gedurende de cursusperiode te kunnen oefenen met de doelgroep. Zo kan men het geleerde direct implementeren in de eigen praktijk.

Andere modules in deze leerlijn

Meer informatie over de mogelijkheden binnen de leerlijn Kinderneurorevalidatie.


Locatie

Tyltylcentrum De Witte Vogel, Den Haag lees meer over de locatie

In het kort

 • De cursus is geaccrediteerd door:

  lees meer


  Accreditatie

  De cursus is geaccrediteerd door de KNGF voor algemeen fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten met ID nummer 26285 voor 72 punten. Accreditatie wordt aangevraagd bij de ADAP voor ergotherapeuten en logopedisten en indien er revalidatie-artsen deelnemen, bij de VRA.

   

 • Voor wie

  De module staat ook open voor artsen die interesse hebben in deze problematiek.

 • Zoveel tijd kost het

  De cursus bestaat uit 40 contacturen (5 dagen ingeroosterd op locatie) en 100 zelfstudie-uren (2 roostervrije dagen en thuisstudie). De 2 roostervrije dagen zijn vooraf geplande data en geven de gelegenheid om afspraken te maken voor (groeps)opdrachten.

 • Annuleren

  In afwijking van de algemene voorwaarden artikel 2.2.1 geldt voor deze module een annuleringstermijn van 6 weken. Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van de cursus wordt 35 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 6 weken voor aanvang van de cursus of bij no show is het volledige deelnemersbedrag verschuldigd.

 • Docenten en cursusleiding

  Docenten
  • Jan Wielders, ergotherapeut & handtherapeut, RC ST.kinderrevalidatie Sint Maartenskliniek Nijmegen
  • Karen van Hulst, logopedist, klinisch epidemioloog. Radboudumc Nijmegen, afd. kinderrevalidatie
  • Emmeke Faas, fysiotherapeut & bewegingswetenschapper, Revalidatiecentrum de Hoogstraat, Utrecht
  • Ruud Wong Chung MSc, kinderfysiotherapeut, onderwijskundige, MEREM, Kinderrevalidatie, Almere
  • Aangevuld met meerdere gastdocenten.

   Cursusleiding

  • mw. Karen van Hulst, logopedist, klinisch epidemioloog. Radboudumc Nijmegen, afd. kinderrevalidatie (contactpersoon)
  • mw. Emmeke Faas, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper, Revalidatiecentrum De Hoogstraat Utrecht.

Meer weten? Neem contact op

Geertje van Duijnhoven
Projectmedewerker

(06) 27 20 95 69
contact

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen