Patientenzorg Aandoeningen Chronische pijn

Wat is chronische pijn?

Als u langer dan 6 maanden last heeft van pijn, spreken we van chronische pijn. De signaalfunctie van pijn (een weefselbeschadiging) is dan in veel gevallen verloren gegaan.

lees meer

Wat is chronische pijn?

Als u langer dan zes maanden last heeft van pijn, spreken we van chronische pijn. De signaalfunctie van pijn (een weefselbeschadiging) is dan in veel gevallen verloren gegaan.

Het is voor ons niet altijd duidelijk wat de oorzaak van de pijn is. Door onderzoek kunnen we wel de pijnprikkel of pijngeleiding vinden. Als we die gevonden hebben, gaan we behandelen. Dit betekent vaak niet dat de pijn verdwijnt, maar wel dat deze minder wordt.

Soms vinden we de oorzaak van de pijn wel, maar kunnen we het niet goed behandelen. Het komt ook voor dat we de oorzaak of de prikkel van de pijn niet kunnen vinden.

Behandeling

Eenvoudige behandelingen zijn bijvoorbeeld (zenuw)blokkade, medicijnen of fysiotherapie. Als deze te weinig of geen verbetering geven, zijn er in sommige gevallen verdere gespecialiseerde mogelijkheden, bijvoorbeeld neuromodulatie. meer over neuromodulatie

Over chronische pijn bij kinderen

Heeft uw kind langer dan 3 maanden pijn of heeft de pijn grote invloed op het dagelijkse leven dan spreken we van chronische pijn. Dit kan grote gevolgen hebben zoals slaapproblemen, somberheid, schoolverzuim en het verlies van sociale contacten.

lees meer

Contact

Afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde
Polikliniek Pijncentrum

(024) 685 95 66
contact

Afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

De afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde houdt zich bezig met zorg voor, tijdens en na operaties.

lees meer

Naar uw afspraak

Ingang: Radboudumc Dekkerswald Ingang A

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc Dekkerswald
Nijmeegsebaan 31
6561 KE Groesbeek

Routebeschrijving

Reis naar Nijmeegsebaan 31
Ga naar binnen bij: Radboudumc Dekkerswald Ingang A