Training: Jeuk!

Patiënten met huidaandoeningen hebben vaak en lang last van ernstige jeuk. Bij veel huidaandoeningen is jeuk onderdeel van het ziektebeeld. lees meer

Training: Jeuk!

Patiënten met huidaandoeningen hebben vaak en lang last van ernstige jeuk. Bij veel huidaandoeningen is jeuk onderdeel van het ziektebeeld. Omgevingsfactoren kunnen de jeuk beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan temperatuurverschillen, contact met bepaalde stoffen en stress.

Jeuk-krab-jeuk-cirkel

Een goede huidverzorging kan de jeuk verminderen. Ook krabben heeft een tijdelijke vermindering van de jeuk tot gevolg, maar krabben heeft ook nadelen. De huid kan beschadigen en het genezingsproces van de wondjes gaat gepaard met nieuwe jeuk. Dit noemt men ook wel de jeuk-krab-jeuk-cirkel. Jeuk en krabben blijven zich steeds afwisselend herhalen. In deze training leert u deze cirkel te doorbreken en op een betere manier met jeuk om te gaan.

Contact

Secretariaat Medische Psychologie
(024) 361 34 82

Polikliniek Dermatologie
Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Dermatologie.
(024) 361 32 80

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, belt u met het secretariaat medische psychologie. Telefoonnummer: (024) 361 34 82

Waar wordt u verwacht?

In de uitnodigingsbrief staat vermeld op welke locatie u wordt verwacht.

Voor wie is de training bedoeld?

Patiënten vanaf 16 jaar die door hun huidaandoening vaak en langdurig last hebben van jeuk en krabben en die willen leren om beter om te gaan met jeuk.

Aanmelden

Als u belangstelling heeft voor deelname aan deze training, kunt u dit aangeven bij uw behandelend dermatoloog. De arts meldt u aan voor de training. lees meer

Aanmelden

Hoe kunt u zich aanmelden?

Als u belangstelling heeft voor deelname aan deze training, kunt u dit aangeven bij uw behandelend dermatoloog. De arts meldt u aan voor de training.

Intakegesprek

U wordt vervolgens uitgenodigd voor een intakegesprek bij de medisch psycholoog. Tijdens dit gesprek krijgt u verdere informatie over de inhoud en locatie van de training.
  • Medewerkers
  • Intranet