Na de operatie

Als je wakker wordt, ben je in de uitslaapkamer. Dit noemen we ook wel de verkoeverkamer. Jouw ouders mogen hier ook weer bij je zijn. Het kan zijn dat er een masker bij je ligt, hier komt frisse lucht uit.


Als je terug bent op je kamer, kan het zijn dat je nog even lekker wil slapen.
 
Meestal heb je nog een infuus in je hand waar een slangetje aan zit. Via dit infuus kan de verpleegkundige je nog wat vocht en eventueel medicijnen geven.
 
De verpleegkundige vertelt wanneer het infuus er weer uit mag.


Uw kind voorbereiden

We hebben de belangrijkste momenten rondom een operatie hieronder in beeld gebracht. Deze foto’s en filmpjes kunt u gebruiken om uw kind voor te bereiden.

Hoe kunt u uw kind helpen?

U kunt uw kind helpen door ontspannen en rustig te zijn. Praat over iets dat uw kind leuk vindt en bespreek na afloop wat goed ging. In onderstaande folders vindt u nog meer tips.

Belangrijkste momenten


Voor de operatie

Op de preoperatieve polikliniek anesthesiologie luistert de dokter naar je hart en je longen.

Medicijnen

Soms krijg je van tevoren ook een medicijn waar je al een beetje rustig van wordt.

lees meer

Medicijnen

Soms krijg je van tevoren ook een medicijn waar je al een beetje rustig van wordt. Dit kan een pilletje of drankje zijn.




Anesthesiedokter

Meestal komt de anesthesiedokter je eerst een hand geven en stelt wat vragen. Daarna ga je mee naar binnen. Alle mensen die op de operatiekamer werken hebben een blauw pak aan en een muts op.

Operatiekamer

Hier zie je wat je allemaal tegenkomt in de operatiekamer.

lees meer

Operatiekamer

Je krijgt een pleister met een rood lampje om je vinger. Hiermee kan de anesthesioloog/slaapdokter op de computer zien hoeveel zuurstof je in je bloed hebt.
 
Dit is de computer waar de draadjes naar toe gaan.


Nu ben je klaar om te slapen; het masker wordt over je neus en mond gezet. Het randje is zacht en doet dus geen pijn. Het luchtje dat uit het masker komt, ruikt vreemd. 

 
Als je via een infuus gaat slapen, heb je meestal op de afdeling al EMLA crème of een Rapydanpleister gekregen. Deze zorgen ervoor dat je het aanbrengen van het infuus veel minder voelt en daarom worden ze ook wel toverzalf of toverpleister genoemd.
 
De anesthesioloog geeft je het echte slaapmiddel, soms kan je dit wat voelen. Je voelt je dan al snel slaperig worden…kijk maar eens tot hoever je nog kunt tellen voor je slaapt…


Wachtruimte

Als je helemaal slaapt, gaat papa of mama naar de wachtruimte.

Na de operatie

Als je wakker wordt, ben je in de uitslaapkamer.

lees meer

Eten en drinken

Van de verpleegkundige hoor je wanneer je weer wat mag drinken en eten.

Naar huis

Als je dokters zeggen dat je klaar bent in het ziekenhuis, mag je weer naar huis!!

Filmpjes over anesthesie


Een behandeling onder narcose

Het kan voorkomen dat je een operatie krijgt waarvoor je onder narcose moet. In dit filmpje wordt uitgelegd wat een narcose is, hoe de narcose verloopt en wat er gedaan wordt. 


Narcose met een infuus


Narcose met een masker

  • Medewerkers
  • Intranet