Tijdens het onderzoek

We onderzoeken uw reactie op een aantal verschillende stoffen. We druppelen een beetje van de stof op de huid. Met een pennetje prikken we in de huid, door het druppeltje heen. Eén van deze stoffen is een zoutoplossing waar de meeste mensen niet op reageren. Eén van deze stoffen is een histamineoplossing. Deze stof geeft altijd een reactie. Deze reactie vergelijken we met eventuele andere reacties. We laten de allergische stoffen ongeveer 15 minuten inwerken, waarna we de grootte van de reactie meten.


Waarom een allergietest?

Een allergieonderzoek wijst uit voor welke stof(fen) u gevoelig bent en wat u kunt aanpassen om het contact met deze bron (bijvoorbeeld een huisdier, huisstofmijt of pollen) te vermijden.

Het onderzoek


Voor het onderzoek

Vanaf 96 uur voor het onderzoek mag u geen antihistaminica (medicijnen tegen allergie) meer gebruiken, zoals Telfast, Aerius, Xyzal, Zyrtec en Allerfree. Als u tricyclische antidepressiva gebruikt dan adviseren wij u contact opnemen met uw behandelend arts.

Tijdens het onderzoek

We onderzoeken uw reactie op een aantal verschillende stoffen. We druppelen een beetje van de stof op de huid. We laten de allergische stoffen ongeveer 15 minuten inwerken, waarna we de grootte van de reactie meten. lees meer

Na het onderzoek

Als de reactie op een bepaalde stof positief is, verschijnt er een bultje en kan de huid rood worden. Dit is na een paar uur weer verdwenen. Bij sommige stoffen (vooral schimmels) kan binnen 24 uur nog een positieve reactie ontstaan. Wij verzoeken u in dit geval contact met ons op te nemen, zodat wij deze reactie kunnen doorgeven aan uw behandelend arts.

De uitslag

Uw behandelend arts bespreekt de uitslag van het onderzoek met u.

Meer informatie


Radboudumc Nijmegen

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Radboudumc Nijmegen

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725

Afdeling Longziekten

Onze afdeling is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling bij (chronische en/of complexe) longaandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet