Patiëntenzorg Onderzoeken Transcranieel Duplex-onderzoek

Wat is een transcranieel duplex-onderzoek?

Met behulp van een TCD duplex, een combinatie van echografie en Doppler (onderzoekstechnieken die gebruikmaken van geluidsgolven), worden de slagaders in uw hoofd in beeld gebracht. Daarnaast bekijken we de stroomsnelheid en stroomrichting van uw bloed.

Contact

Polikliniek Neurologie
Bereikbaar van 8.00-17.00 uur

(024) 361 66 00
contactformulier

Voorbereiding

Voor het onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig. Het onderzoek is niet pijnlijk of schadelijk voor uw gezondheid.

Het onderzoek

Bij het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. Op de huid boven uw oren brengen we een gel aan om het geluid van een klein apparaatje (de transducer) te geleiden.

lees meer

Het onderzoek

Aanmelden

Meld u voor uw onderzoek aan bij route 652. Dit kan bij de aanmeldzuil in de wachtkamer. Na aanmelding mag u plaatsnemen in de wachtruimte.

Verloop van het onderzoek

Bij het onderzoek ligt u op een onderzoeksbank. Op de huid boven uw oren brengen we een gel aan om het geluid van een klein apparaatje (de transducer) te geleiden. Het geluid wordt door de verschillende weefsels in het hoofd teruggekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven worden opgevangen, tot een beeld gevormd en op een beeldscherm zichtbaar gemaakt. We meten aan beide zijden van uw hoofd en soms ook onder uw achterhoofd.
 


Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 2
Route: 652 naar Plein A2 West

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Neurologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 943

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 2 en volg route 652 naar Plein A2 West (Neurologie)

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30-60 minuten.

Na het onderzoek

Na het onderzoek bewerken en beoordelen we de metingen en sturen we de gegevens naar uw behandelend arts. U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts.

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen. lees meer

Verhinderd?

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan uiterlijk één dag van tevoren naar de polikliniek Neurologie om een nieuwe afspraak te maken. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.
Het annuleren/verplaatsen van onderzoek(en) kan betekenen dat er een (langere) tijd overheen gaat voordat het opnieuw gepland kan worden. Dit geldt vooral als u combiafspraken heeft bij Klinische Neurofysiologie.
 
  • Medewerkers
  • Intranet