Research Clinical Research Support Clinical Research Unit

Over dit team

Wij bieden ondersteuning en uitvoering op maat bij klinisch onderzoek met patiënten en gezonde vrijwilligers.

lees meer

Over dit team

Wij bieden praktische ondersteuning aan de onderzoeker bij de opstart en/of uitvoering van klinisch onderzoek (geneesmiddelen/medische hulpmiddelen).

Het betreft studies, variërend van fase 1 t/m 4, met patiënten en gezonde vrijwilligers. Onze researchverpleegkundigen en assistente zijn bij een klinische studie o.a. verantwoordelijk voor de logistiek en planning van studiebezoeken, de communicatie met de studiedeelnemer/sponsor, de verpleegtechnische handelingen, de verwerking van samples in ons lab, het datamanagement, en het bijhouden van essentiële documenten.

De researchcoördinator ondersteunt o.a. bij het schrijven van een protocol, METC-indiening, lokale goedkeuring, budgettering, en financiële administratie. Ons team levert graag maatwerk, om gezamenlijk passende ondersteuning te bieden in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving.

De Clinical Research Unit is onderdeel van het research institute.


Contact voor algemene vragen

Bezoek ons op route 923.
+31 (0)24 366 83 34
e-mail ons

Onze services voor medewerkers


Ondersteuning op maat

Je kunt contact opnemen voor een specifieke dienst, of voor volledige ondersteuning bij de opstart, uitvoering en afronding van mensgebonden onderzoek

bekijk pagina (intranet)

Gekwalificeerd personeel

Je kunt contact opnemen als je op zoek bent naar een onderzoekscoördinator, onderzoeksverpleegkundige/ lokale datamanager en/of onderzoeksassistent.

bekijk pagina (intranet)

Faciliteiten

We bieden onderzoeksruimten en apparatuur die nodig is om klinisch onderzoek uit te voeren volgens de geldende wet- en regelgeving.

bekijk pagina (intranet)

Aanvullende diensten

 • SUSAR-rapportage bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) waar alle studies bij het Radboudumc de verrichter is.

  lees meer


  SUSAR-rapportage

  SUSAR-rapportage bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) waar alle studies bij het Radboudumc de verrichter is

  • SUSAR's worden voortaan niet meer via ToetsingOnline gemeld, maar via onze Clinical Research Unit in EudraVigilance, per mail aan Postbus SUSAR.
  • Zie voor meer informatie de SOP Toepassing van geneesmiddelen in wetenschappelijk mensgebonden onderzoek (link volgt).

Onze mensen

 • Medewerkers
 • Intranet