Alle informatie over ons onderzoek

Alle informatie vindt u aan de Engelse taalkant van onze website.

bekijk pagina (Engels)

Research informatie in het Nederlands


Academische ceremonies

Wij bieden een uitdagende en verrijkende leeromgeving en zijn er trots op uitstekende onderzoekers van vandaag en morgen te presenteren. Bekijk alle promoties, inaugurele lezingen en valedictory lectures (afscheidscolleges) op de website van de Radboud Universiteit.


Verantwoord proefdier-onderzoek

Voor een deel van ons biologisch en medisch onderzoek is proefdieronderzoek nog steeds onmisbaar of soms zelfs wettelijk verplicht.

bekijk pagina

Wetenschappe-lijke integriteit

Wij geloven dat wetenschappelijke integriteit de ruggengraat van onderzoek is.

bekijk pagina

Antwoorden

Informatie over het onderzoek van het Radboudumc is ook te vinden op de website van de Nationale Wetenschapsagenda. Het zijn antwoorden op vragen gesteld door Nederlandse burgers.

bezoek website

ParkinsonNet voorbeeld van de impact van ons onderzoek

ParkinsonNet brengt zorgverleners bij elkaar en faciliteert specialisatie, samenwerking en uitwisseling van kennis.

lees meer

ParkinsonNet voorbeeld van de impact van ons onderzoek

In Nederland hebben 50.000 mensen de ziekte van Parkinson. Een aantal dat in 2020 zal zijn verdubbeld. De ziekte vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Dan is het belangrijk dat er dicht bij de patiënt goed opgeleide zorgprofessionals zijn, die samenwerken met de neuroloog en de patiënt optimaal ondersteunen. Met dit doel is ParkinsonNet opgericht.
 


Inmiddels blijkt uit wetenschappelijke evaluaties dat deze aanpak effectief is: ParkinsonNet levert een betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten. Een van de grootste zorgaanbieders in de Verenigde Staten, Kaiser Permanente, heeft met steun van het Nijmeegse team een ParkinsonNet geïmplementeerd in California. De Noorweegse overhied heeft ook een ParkinsonNet geïnstalleerd.

Suketu Khandhar, specialist beweegstoornissen, van Kaiser Permanente: “ParkinsonNet heeft de basisingrediënten gedefinieerd die nodig zijn voor een succesvolle multidisciplinaire behandeling van mensen met parkinson. Iedereen weet dat lekkere appels nodig zijn om appeltaart te maken, maar de beste en lekkerste appeltaart krijg je pas als alle ingrediënten op de juiste manier samen komen. Dat is precies waar ParkinsonNet voor mij voor staat. Ik vind het geweldig om op deze manier zorg aan te bieden binnen Kaiser Permanente."

Persvoorlichters wetenschap


Contact Wetenschap

Pauline Dekhuijzen

contactformulier

Contact Wetenschap

Annemarie Eek

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet