Nieuws Radboudumc en Radboud Universiteit versterken samenwerking met Janssen

17 maart 2019

Radboudumc en Radboud Universiteit hebben op 12 maart een intentieverklaring voor intensievere samenwerking getekend met Janssen (Janssen Pharmaceutica NV, Janssen-Cilag B.V. en Janssen Vaccines & Prevention B.V.).

De samenwerking moet onderzoekers in staat stellen om hoogstaand academisch innovatief onderzoek nog beter te koppelen aan de vertaalcapaciteiten van de industrie. Biomedisch, farmaceutisch en klinisch onderzoek komt zo sneller beschikbaar voor de patiënt.
 
Radboud en Janssen zijn beide koplopers in innovatieve gezondheidszorg en willen die rol ook blijven spelen. Han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit: “We krijgen in steeds hoger tempo nieuwe inzichten over ziekten. Die kennis willen we zo snel mogelijk ten goede laten komen voor zo veel mogelijk patiënten. Intensieve samenwerking met Janssen vanuit Radboudumc en Radboud Universiteit vergroot die mogelijkheden.”
 
Stimuleren van talent, onderzoek en innovatie
De intensievere samenwerking tussen de partijen is onder meer gericht op:

-wetenschappelijk onderzoek en stimuleren van talent, o.a, in oncologie en immunologie
-moleculen/producten/platforms
-technologie en licentiemogelijkheden
-digitale gezondheid
-klinische activiteiten
-duurzame beschikbaarheid van geneesmiddelen
-bredere innovatie-ecologie van gezondheidszorgsysteem
 
Creatieve interactie
Radboud is sterk gericht op persoonsgerichte en innovatieve patiëntenzorg. Janssen, onderdeel van het Amerikaanse Johnson&Johnson, is een wereldspeler in de farmacie. Door de samenwerking ontstaat een unieke synergie tussen onderzoek, onderwijs, zorg en valorisatie. Door die creatieve interactie moeten veelbelovende projecten sneller komen bovendrijven.

De charter met Janssen past volgens Paul Smits, voorzitter Radboudumc, uitstekend bij de visie en missie van het Radboudumc. Samenwerken in een academisch medisch netwerk - van interfacultaire samenwerking op de campus tot en met publiek-private partnerships zoals met Janssen - zorgt via innovatief onderzoek tot echte impact on healthcare. Van molecuul, tot mens, tot populatie.

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet