Radboudumc en partners Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

Het evenement werd gezamenlijk georganiseerd door Briskr, Oost NL, het Radboudumc en de Radboud Universiteit. RvB-lid Mark Janssen opende het evenement als gastheer namens het Radboudumc. ‘Als Radboudumc willen wij een significant impact on health and healthcare hebben. Dat kunnen we niet alleen; dat doen we samen met ondernemers en investeerders. We hopen dus ook op deze dag dat er veel nieuwe connecties worden gelegd en nieuwe ideeën ontstaan, die uiteindelijk tot waardevolle verbeteringen leiden voor patiënten en de maatschappij.’

Hoge opkomst

Het animo voor het evenement was groot. Er waren bijna 200 deelnemers aanwezig, zo’n 60% meer dan bij de vorige editie. Alle doelgroepen waren ook ruim vertegenwoordigd. Naast presentaties van experts uit het veld konden de deelnemers dit jaar ook productdemonstraties bekijken van negen innovatieve ondernemers.

De keynote speaker dit jaar was Nettie Buitelaar, CEO van Biotech Booster.

Nettie Buitelaar raakte een snaar bij het publiek met de observatie dat Nederland goed scoort bij wetenschappelijke kennisontwikkeling en patentaanvragen in de biotechsector, maar onderaan bungelt als het gaat om het vertalen van die kennis naar succesvolle producten en bedrijven. Het Biotech Booster-programma hoopt dat laatste te gaan verhelpen.

Tussendoor maakten veel deelnemers gebruik van de mogelijkheid om 1-op-1 gesprekken te hebben, die van te voren en tijdens het evenement ingepland konden worden via een matching tool. Eén van de aanwezigen, CEO Hans Platteeuw van Galenicap, had zelfs al een succesverhaal te melden: ‘Ik ben vorig jaar op dit evenement mijn investeerder tegenkomen. Nu ben ik hier om zelf te kijken of ik andere mensen verder kan helpen met hun idee.’

Lars Boogaard wint postercompetitie

De Investment Day kende dit jaar voor het eerst een postercompetitie. De inzendingen werden niet alleen op hun wetenschappelijke kwaliteit beoordeeld, maar ook op hun potentieel uiteindelijk tot een succesvol product uit te groeien. Promovendus Lars Boogaard (link op de foto hierboven; rechts dagvoorzitter Martijn Kriens) won de competitie met zijn concept voor een aanpasbaar pessarium dat door gebruikers zelf in de juiste vorm te brengen is. Hij ontving een stimulatieprijs van 2500 euro voor zijn idee.

Brug slaan tussen wetenschap en ondernemerschap

Dagvoorzitter Martijn Kriens, programmamanager bij Briskr en mede-initiatiefnemer van het evenement, benadrukte bij de afsluitende paneldiscussie nogmaals het belang van goed contact tussen alle drie de doelgroepen. 

‘Sommige investeerders doen niets anders dan honderden businessplannen lezen die ze opgestuurd krijgen, in de hoop dat er een keer iets goeds tussen zit. En sommige wetenschappers produceren in hun leven honderden peer-reviewed artikelen, zonder dat er ooit in de praktijk iets met hun kennis wordt gedaan ’, zegt Maarten. ‘Mijn hoop is dat zij vaker én eerder met elkaar in gesprek gaan, zodat ze elkaar beter gaan begrijpen en in afstemming met elkaar toewerken naar impact op onze maatschappij.’

Bekijk hierboven de aftermovie van de Investment Day. De volgende editie van de Radboudumc Investment Day zal plaatsvinden op woensdag 9 oktober 2024.

Meer nieuws


Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie en Radboudumc spin-off, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen.

lees meer

Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC).

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet