Radboudumc en partners Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day. Dit evenement, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr, heeft als doel innovatie in de gezondheidszorg te versnellen door nieuwe bruggen te slaan tussen de academische wereld en ondernemers.

Het evenement had een inspirerende reeks sprekers met uiteenlopende expertise in (bio)medische innovatie, med tech en AI. Tijdens de presentaties kwamen de belangrijkste kansen en uitdagingen aan bod waar wetenschappers en ondernemers mee te maken krijgen als ze onderzoek naar de markt proberen te brengen. Een belangrijke les van de dag was het belang voor wetenschappers en investeerders om vroeg in het onderzoekstraject met elkaar in contact te komen. Dat maakt het eenvoudiger om toegepast onderzoek af te stemmen op behoeften in de samenleving en verlaagt de kans dat kansrijke start-ups ten onder gaan in de beruchte ‘vallei des doods’.
Naast de plenaire sessies hadden deelnemers uitgebreid de gelegenheid om 1-op-1 gesprekken te voeren, die deels van te voren georganiseerd waren via een digitaal match-up platform.

Constantijn van Oranje

Het evenement werd passend samengevat door Constantijn van Oranje, special envoy bij TechLeap, tijdens de paneldiscussie aan het einde. Hij benadrukte het belang van een cultuur bij academische instellingen die ondernemende wetenschappers actief ondersteunt en hun successen viert. Want alhoewel de academische zoektocht naar kennis zeker waardevol op zichzelf is, is het vertalen van de resultaten van onderzoek naar succesvol ondernemerschap en impact op de samenleving net zo belangrijk. Daarom wordt het event volgend jaar opnieuw georganiseerd.

Meer nieuws


Radboudumc Investment Day opnieuw druk bezocht

16 oktober 2023

Op 12 oktober vond voor de derde keer de Radboudumc Investment Day plaats. Wetenschappers, ondernemers en investeerders uit de life sciences & health sector kwamen bij elkaar in het Radboudumc Experience Center om kennis uit te wisselen, te netwerken en te praten over nieuwe samenwerkingen.

lees meer

Thirona haalt €7,5 miljoen aan nieuwe financiering op

14 september 2023

Nijmegen, Nederland (11 september 2023) - Thirona, een wereldwijd bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde analyse van thorax CT-beelden met kunstmatige intelligentie en Radboudumc spin-off, is verheugd om de succesvolle afronding van haar nieuwe investering aan te kondigen.

lees meer

Thirona bekroond met EIC-subsidie

30 juni 2023

Na de tweede EIC Accelerator cut-off van 2023 in maart is Thirona geselecteerd voor financiering door de European Innovation Council (EIC).

lees meer

Het startup ecosysteem in Nijmegen een boost geven!

22 juni 2023

TechleapNL, Radboud Universiteit, Radboudumc en de gemeente Nijmegen organiseerden een succesvol evenement waar innovatieve health en high-tech startups hun visie deelden op de uitdagingen en kansen voor het lokale startup ecosysteem.

lees meer

Maak kennis met: Healthy Ideas, Healthy Returns

2 juni 2023

Heb jij een gouden idee om de zorg te verbeteren, maar niet de middelen om het te realiseren? Ontdek Healthy Ideas, Healthy Returns: een publiek-privaat netwerk in de Benelux dat kansen biedt voor investeringen en bedrijfsvoorstellen op het vlak van zorg.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet