Partners Nieuws Terugblik op de Radboudumc Investment Day

7 oktober 2022

Op 5 oktober kwamen meer dan 100 wetenschappers, investeerders en ondernemers samen op de tweede Radboudumc Investment Day. Dit evenement, gezamenlijk georganiseerd door Radboudumc, Oost NL en Briskr, heeft als doel innovatie in de gezondheidszorg te versnellen door nieuwe bruggen te slaan tussen de academische wereld en ondernemers.

Het evenement had een inspirerende reeks sprekers met uiteenlopende expertise in (bio)medische innovatie, med tech en AI. Tijdens de presentaties kwamen de belangrijkste kansen en uitdagingen aan bod waar wetenschappers en ondernemers mee te maken krijgen als ze onderzoek naar de markt proberen te brengen. Een belangrijke les van de dag was het belang voor wetenschappers en investeerders om vroeg in het onderzoekstraject met elkaar in contact te komen. Dat maakt het eenvoudiger om toegepast onderzoek af te stemmen op behoeften in de samenleving en verlaagt de kans dat kansrijke start-ups ten onder gaan in de beruchte ‘vallei des doods’.
Naast de plenaire sessies hadden deelnemers uitgebreid de gelegenheid om 1-op-1 gesprekken te voeren, die deels van te voren georganiseerd waren via een digitaal match-up platform.

Constantijn van Oranje

Het evenement werd passend samengevat door Constantijn van Oranje, special envoy bij TechLeap, tijdens de paneldiscussie aan het einde. Hij benadrukte het belang van een cultuur bij academische instellingen die ondernemende wetenschappers actief ondersteunt en hun successen viert. Want alhoewel de academische zoektocht naar kennis zeker waardevol op zichzelf is, is het vertalen van de resultaten van onderzoek naar succesvol ondernemerschap en impact op de samenleving net zo belangrijk. Daarom wordt het event volgend jaar opnieuw georganiseerd.

Meer nieuws


SPL Medical kondigt samenwerking aan met NanoEcho voor toepassing van Ferrotran® (Ferumoxtran) voor Ultrasone detectie van Lymfekliermetastasen

30 september 2022

SPL medical en NanoEcho hebben een intentieverklaring getekend en zijn een samenwerking gestart op het gebied van regulerend partnerschap en levering voor SPL medical eigen ijzergebaseerde nanodeeltje Ferrotran® (Ferumoxtran) product en platform.

lees meer

Vacature: Digital Health Innovator

30 september 2022

Ben je een innovator? Wil je bouwen aan toekomstbestendige zorg? Wij maken graag kennis met je.

lees meer

Afdeling Beeldvorming haalt vierde plek op de wereldranglijst voor ziekenhuizen

29 oktober 2021 US News zet de afdeling Beeldvorming van het Radboudumc op de vierde plek in de internationale ranglijst van beste instituten wereldwijd voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde lees meer

Dit is BabyChecker!

24 september 2021 Op 21 september 2021 lanceerde Delft Imaging BabyChecker: een betaalbare en draagbare manier om echo's te doe met behulp van een smartphone. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet