Radboudumc

print
Eierstokkanker

Eierstokkanker, ook wel ovariumcarcinoom genoemd, is een kwaadaardig gezwel (tumor) aan één of beide eierstokken. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 1200 vrouwen eierstokkanker vastgesteld. Het merendeel van deze vrouwen is ouder dan vijftig jaar, maar eierstokkanker kan op alle leeftijden voorkomen.

Hier vindt u de overlevingscijfers van eierstokkanker van patiënten die in het Radboudumc zijn behandeld, welk stadium van eierstokkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring eierstokkanker

Eierstokkanker is een vorm van gynaecologische kanker.

patiëntervaring eierstokkanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving eierstokkanker na 1-5 jaar

Eierstokkanker overleving
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving eierstokkanker

Welk stadium eierstokkanker hebben patiënten?

Eierstokkanker stadiumverdeling
Meer over het stadium van eierstokkanker

Welke behandeling voor eierstokkanker krijgen patiënten?

Eierstokkanker behandeling
Meer over de behandeling van eierstokkanker

Toelichting

De grafieken betreffen de patiënten:

  • bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten);
  • die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie;
  • alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in bovenstaande gegevens.  

Geef uw mening


Verzenden

Gynaecologische kanker

Eierstokkanker is een vorm van gynaecologische kanker.