Wat is het Aangezichtsspreekuur?
Huidkanker zit vaak in het gezicht, zoals op de neus, oren of rond de ogen. Op het aangezichtsspreekuur op de polikliniek Dermatologie kunt u terecht met (verdenking op) huidkanker of een voorstadium hiervan in uw aangezicht (gelaat). Het aangezichtsspreekuur vindt meestal plaats op dinsdagochtend. Soms kan het zijn dat we u op een ander moment uitnodigen.
lees meerWat is het Aangezichtsspreekuur?
Huidkanker zit vaak in het gezicht, zoals op de neus, oren of rond de ogen. Op het aangezichtsspreekuur op de polikliniek Dermatologie kunt u terecht met (verdenking op) huidkanker of een voorstadium hiervan in uw aangezicht (gelaat).
Uw huisarts, dermatoloog of een andere specialist kan u doorverwijzen voor een afspraak op het Aangezichtsspreekuur.
Expertise
We hebben veel expertise en ervaring met behandeling van huidkanker of voorstadia hiervan in het aangezicht. Tijdens het spreekuur kunnen we gemakkelijke overleggen met andere specialisten, zoals een chirurg of radiotherapeut. Dit heet een multidisciplinair overleg.
Afspraak
Het aangezichtsspreekuur vindt meestal plaats op dinsdagochtend. Soms kan het zijn dat we u op een ander moment uitnodigen.
Voorbereiding
Wij vragen u enkele vragenlijsten in te vullen via mijnRadboud. Doe dit uiterlijk 48 uur voor uw afspraak. leesVoorbereiding
Voordat u naar de polikliniek komt vragen wij u enkele vragenlijsten in te vullen via mijnRadboud. Doe dit uiterlijk 48 uur voor uw afspraak.
In de vragenlijsten staan onder andere standaardvragen die wij stellen aan alle patiënten met één of meer verdachte plekken aan de huid. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over blootstelling aan de zon en andere belangrijke zaken die van belang zijn voor een eventuele behandeling
Uw afspraak
Tijdens de afspraak doen we verschillende onderzoeken. lees meerUw afspraak
Tijdens de afspraak kunnen we verschillende onderzoeken doen. Niet alle onderzoeken zijn bij iedereen nodig.
-
We stellen u verschillende vragen over uw klachten, ziektegeschiedenis en andere relevante zaken. Dit vraaggesprek noemen we een anamnese.
-
Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Naast de plek of plekken waarvoor u bent doorverwezen, kijken we uw hele huid na. Dit doen we omdat het regelmatig voorkomt dat op andere plekken op de huid ook (verdachte) plekken aanwezig zijn, die uzelf mogelijk nog niet opgevallen waren.
-
Afhankelijk van de bevindingen vragen we aan u of we de huidafwijkingen mogen laten fotograferen via onze medisch fotografen.
-
Afhankelijk van de bevindingen en eventueel eerder onderzoek kan het nodig zijn om weefselonderzoek te verrichten. Dit doen we door het afnemen van een huidbiopt.
-
Soms is het nodig om verder beeldvormend onderzoek te doen bij huidkanker. Bijvoorbeeld met een echo of een scan. Meestal is dit niet nodig.
-
Soms is het nodig dat we de uitslagen van de onderzoeken bespreken in een overleg met andere specialisten. Dit is een multidisciplinair overleg (MDO). Hier bent u zelf niet bij aanwezig. Tijdens dit overleg bespreken we binnen ons team de resultaten van de onderzoeken en behandelmogelijkheden.
Uitslaggesprek
Afhankelijk van de bevindingen en de uitslagen van de onderzoeken, plannen we een uitslaggesprek met u om de resultaten en behandelopties te bespreken.Huidkanker
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders krijgt een vorm van huidkanker. Er zijn verschillende soorten huidkanker. lees meerAfdeling Dermatologie
Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. De meeste onderzoeken en behandeling vinden poliklinisch plaats.
lees meer