Patientenzorg Onderzoeken Weefselonderzoek

Wat is weefsel­onderzoek?

Bij weefselonderzoek nemen we een stukje van uw huid weg. Dit heet een biopt. We onderzoeken dit weefsel onder de microscoop om de aard en ernst van uw aandoening beter te kunnen beoordelen. De biopsie (het wegnemen van het weefsel) gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Goed om te weten

  • Meld een allergie voor verdovingsvloeistof en/of pleisters
  • Meld het gebruik van bloedverdunners

Na het onderzoek

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden.

lees meer

Na het onderzoek

Wij raden u aan de bioptplaats tot 48 uur na afname droog te houden. Daarna kunt u de pleister verwijderen en mag de plek weer nat worden. 

De kans op een nabloeding is klein. Mocht dit toch gebeuren, dan kunt u dit zelf stoppen door de wond 20 minuten stevig af te drukken, met bijvoorbeeld een tissue. Werkt dit niet, neem dan contact met ons op.

Ook de kans op een infectie is klein. Bij klachten van zwelling, warmte en/of roodheid rond de wond, verzoeken wij u dat ons telefonisch te laat weten.Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 374

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 374
  • Medewerkers
  • Intranet