Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Binnen de Gnathologie behandelen wij patiënten met orofaciale pijn en disfunctie. Denk aan pijnlijke kaken, een knappend of krakend kaakgewricht of tandenknarsen. lees meerOnze behandelaars
Er werken tandartsen die gespecialiseerd zijn in de tandheelkundige discipline Gnathologie. Deze tandarts-gnathologen kunnen kaakklachten diagnosticeren en behandelen. lees meerOnze behandelaars
Er werken tandartsen die gespecialiseerd zijn in de tandheelkundige discipline Gnathologie. Deze tandarts-gnathologen kunnen kaakklachten diagnosticeren en behandelen.Wanneer u complexe klachten heeft, zoals lang bestaande of moeilijk behandelbare klachten, werken we veelal multidisciplinair samen. Dat wil zeggen dat we samenwerken met andere disciplines, zoals (orofaciale) fysiotherapie, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, GZ-psychologie en pijngeneeskunde.
Hoe ziet een behandeltraject eruit?
We beginnen met een intakeconsult. Tijdens dit consult bespreken we uw klachten uitgebreid zodat we ze goed in kaart kunnen brengen. Ook kijken we in uw mond en onderzoeken we hoe uw kaken functioneren. Wanneer het nodig is, maken we (röntgen)foto’s. lees meerHoe ziet een behandeltraject eruit?
We beginnen met een intakeconsult. Tijdens dit consult bespreken we uw klachten uitgebreid zodat we ze goed in kaart kunnen brengen. Ook kijken we in uw mond en onderzoeken we hoe uw kaken functioneren. Wanneer het nodig is, maken we (röntgen)foto’s.Als blijkt dat er sprake is van een CBT-indicatie én u wenst het traject voort te zetten, dan maken we een vervolgafspraak. Tijdens een vervolgafspraak doen we soms aanvullende onderzoeken, bespreken we het behandelplan met u en kan de behandeling gestart worden.
Soms moet de tandarts eerst een aanvraag doet bij uw zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat u de kosten voor onderzoek of behandeling op ons centrum vergoed krijgt. We plannen dan de vervolgafspraak pas ná het verkrijgen van een akkoord van uw zorgverzekeraar.
Diagnostiek
Bij kaakklachten is het belangrijk om goed te onderzoeken wat de oorzaak van uw klachten is. Ook gaan we na wat de beste behandeling voor u is. lees meerDiagnostiek
-
Bij kaakklachten is het belangrijk om goed te onderzoeken wat de oorzaak van uw klachten is. Ook gaan we na wat de beste behandeling voor u is. Onze diagnostiek kan bestaan uit:
-
Tijdens dit onderzoek vindt een uitgebreid gesprek en klinisch onderzoek plaats.
Gesprek
Bij het gesprek brengen we uw klachten en gezondheid in kaart en de invloed van de klachten op uw dagelijkse leven.Klinisch onderzoek
Het uitgebreide klinische onderzoek bestaat onder andere uit een inspectie van uw mondholte en onderzoek naar het (pijnvrij) functioneren van de kaken.
Als het nodig is, kan het onderzoek uitgebreid worden met bijvoorbeeld een vragenlijstonderzoek of proefverdoving. -
Op onze röntgenafdeling kunnen we diverse soorten röntgenopnames maken, variërend van kleine tandfoto’s, een kaakoverzichtsfoto (orthopantomogram) of een meerdimensionale kaakfoto (Cone Beam CT scan).
-
Bij complexe pijnklachten kunnen we multidisciplinair onderzoek doen. Afhankelijk van de aard van de klachten kunnen bij het onderzoek bijvoorbeeld een tandarts, fysiotherapeut, pijnarts of een MKA-chirurg betrokken worden.