Afdelingen Tandheelkunde Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

Over het CBT

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) worden mensen met bijzondere tandheelkundige problemen behandeld.

lees meer

Over het CBT

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) worden mensen met bijzondere tandheelkundige problemen behandeld.

De aandachtgebieden van het CBT zijn Maxillofaciale Problematiek (MFP), Angstbegeleiding en Gehandicaptenzorg (A&G) en Gnathologie. U kunt na verwijzing van uw eigen tandarts of huisarts bij het CBT terecht. Meestal gaat u na de behandeling weer terug naar uw eigen tandarts. Soms behandelt het CBT u voor een langere tijd.


Contact

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

(024) 361 40 27

Aanmelden bij het CBT

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken bij het CBT? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts.

aanmelden

Aanmelden bij het CBT

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken bij het CBT? Dan heeft u een verwijsbrief nodig van uw tandarts of huisarts. Deze verwijsbrief kunt u opsturen naar:
 
Radboudumc
Huispost 309
Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Informatie voor verwijzers

U kunt uw patiënt online aanmelden via onze verwijzersmodule CBT.


Locatie Nijmegen adres en route

Ingang: Tandheelkunde
Route: 308

bekijk route

Locatie Nijmegen adres en route

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Parkeer uw auto tegen normaal tarief (€1,60 per uur) op de parkeerplaats recht tegenover de ingang van het Tandheelkunde gebouw. Een dagkaart is bij de automaat te verkrijgen voor €8,-, hiermee kunt u 24 uur in en uit rijden. Een week- en een maandkaart zijn verkrijgbaar bij de Meldkamer, te vinden bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze kaarten kosten €27,50 en €80,-. Vlak voor het gebouw van Tandheelkunde zijn 3 invalide parkeerplaatsen en 2 laden en lossen plaatsen waar de taxi even kan staan.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage onder het Grotiusgebouw. Het tarief bedraagt €2,- per uur met een maximum van €10,-. Bij de betaalautomaten op het terrein kunnen de parkeerkaarten met pin of creditcard worden afgerekend. Contant betalen is niet mogelijk.

Met de fiets

Aan de linkerkant van het gebouw bevindt zich de fietsenkelder. Nadat u uw fiets heeft geparkeerd, kunt u vanuit de kelder via de “Patiënten ingang” het gebouw binnenkomen. Gelijk achter deze deur vindt u een lift die naar de begane grond, de eerste en de tweede verdieping leidt. Rechts om de hoek is de trap.
 
Op de begane grond komt u uit midden in het gebouw.
Voor gebruik van de aanmeldzuil dient u zich in de richting van de hoofdingang te begeven.

Huispostnummer: 309

 

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Volg route 308

Eerste afspraak

Komt u voor de eerste keer, meldt u zich dan bij de balie van het CBT (route 313). Neem uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en verzekeringspas mee. over uw 1e afspraak

Eerste afspraak

Komt u voor de eerste keer, meldt u zich dan bij de balie van het CBT (route 313). Neem uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. 

Tandarts beoordeelt uw gebit

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Meestal is dit alleen een gesprek. Als u het al aan kan, kijken we meteen even in uw mond en maken we vast (röntgen)foto's en gebitsmodellen.​ Uw tandarts beoordeelt of het CBT u kan behandelen en of dit voor u de beste oplossing is. Als dat zo is, legt de tandarts uit hoe hij u wil behandelen. Dat noemen we een behandelplan. Ook bespreekt hij de kosten met u en wat de zorgverzekeraar misschien kan vergoeden.

Kosten

Of uw zorgverzekeraar behandelingen door het CBT vergoedt, hangt van een paar dingen af. Bekijk uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. over kosten

Kosten

Het stoeluurtarief van het CBT is € 423,60. Verzekeraars vergoeden de kosten van het intakeconsult meestal vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat u deze kosten zelf moet betalen, omdat u een wettelijk vastgesteld eigen risico heeft. Heeft u vragen over vergoedingen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Gaan we u behandelen? Dan moet uw zorgverzekeraar hier altijd toestemming voor geven.

Of uw zorgverzekeraar behandelingen door het CBT vergoedt, hangt van een paar dingen af. Bekijk uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Onze aandachtsgebieden


Angstbegeleiding en Gehandicapten­zorg (A&G)

Binnen de A&G behandelen we patiënten voor wie het niet mogelijk is de behandeling bij hun huistandarts uit te laten voeren. lees meer

Maxillofaciale Prothetiek (MFP)

Binnen de Maxillofaciale Prothetiek behandelen we patiënten met een aangeboren of verworven afwijking. lees meer

Gnathologie

Binnen de Gnathologie behandelen wij patiënten met orofaciale pijn en disfunctie. lees meer

Kliniek voor Orofaciale Pijn en Disfunctie

Wij behandelen patiënten met pijn en functieproblemen in de mond-, kaak- en aangezicht. Denk aan pijnlijke kaken, snurken of tandenknarsen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet