3 mei 2021

Na de meivakantie zijn er weer onderwijsactiviteiten op de campus mogelijk in een tijd dat de druk op ziekenhuizen nog groot is. Om de veiligheid zo groot mogelijk te maken en de risico’s zo klein mogelijk wordt iedereen die naar de campus komt en die nog niet volledig is gevaccineerd, dringend verzocht om zelftests te gebruiken en zich goed te verdiepen in informatie die daarbij wordt gegeven. Zelftesten bieden geen absolute zekerheid maar als we er met elkaar gebruik van maken, vergroten we de veiligheid voor iedereen.

Vanaf 1 mei kun je via www.zelftestonderwijs.nl zelftesten bestellen. Studenten en medewerkers zonder klachten die voor onderwijsgerelateerde activiteiten naar de campus komen, roepen we op om gebruik te maken van deze zelftesten. Dit is vrijwillig, gratis aan te vragen en geldt niet als toegangsbewijs voor onderwijs.

De testen zijn online aan te vragen en worden thuisbezorgd, ook als je over de grens woont. Vanaf 1 mei log je als medewerker hiervoor in op www.zelftestonderwijs.nl met je Radboudumc gegevens. Op deze website vind je ook meer informatie over hoe de zelftesten werken. Ben je medewerker, maar kun je niet inloggen? Neem dan contact op met je leidinggevende.

Heb je klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, maak dan een afspraak om je te laten testen bij de GGD.
De website zal op 1 mei ook in het Engels beschikbaar zijn.
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Health Academy docenten

Meer nieuws


Eerste Nederlandse hoogleraar Uitbraken van infectieziekten in het Radboudumc

3 juni 2021

Chantal Bleeker-Rovers over onderzoek naar corona, Q-koorts en andere infectie-uitbraken

lees meer

Een jaar corona: de rol van (anti)stolling bij COVID-patiënten

19 mei 2021

COVID-patiënten in het ziekenhuis hebben mogelijk baat bij een extra dosis antistollingsmedicatie, tenzij ze al op de intensive care liggen. De eerste onderzoeken wijzen niet alleen op een lagere kans op trombose, maar ook op een minder ernstig verloop van de infectie met het coronavirus.

lees meer

Actie nodig om toename hart- en vaatziekten bij vrouwen wereldwijd terug te dringen in 2030

17 mei 2021

Oproep van 17 cardiologen vanuit The Lancet Women and Cardiovascular Disease Commission

lees meer