Vier vragen aan Arianne Huisman

Arianne doet de opleiding hbo verpleegkunde en volgt het Radboud Plus Traject. Daarnaast gaf zij een workshop tijdens de Radboud College Tour.

1. Hoe ben jij bij deze studie terecht gekomen en wat heeft jou geïnspireerd?

Na het afronden van de havo ben ik direct begonnen met hbo verpleegkunde op de HAN in Nijmegen. Ik zit op dit moment in het vierde jaar. Deze keuze heb ik gemaakt, nadat ik twee verschillende Radboud college tours heb gevolgd. Ik kreeg daardoor een goed beeld van het beroep verpleegkundige en ik kon vragen stellen over de opleiding aan de studenten die ook aanwezig waren.

2. Hoe bevalt de opleiding verpleegkunde en wat stimuleert jou?

De opleiding verpleegkunde is een ontzettend leuke opleiding en ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik hiervoor heb gekozen. Het begin van de opleiding was vrij druk, omdat je alle basis nog moet leren. Maar het is ook juist een hele leerzame periode. Het vormt een goede basis voor de stages die je nog gaat lopen tijdens de opleiding.

3. Kun jij wat vertellen over je stage ervaringen en in het bijzonder bij het Radboudumc?

De praktijk is natuurlijk waar je dit allemaal voor leert. Ik heb mijn eerste stage gelopen in een verpleeghuis en de tweede in de psychiatrie. Vervolgens ben ik aangenomen voor het Radboud plus traject. Dit traject is een extra mogelijkheid tijdens de opleiding die aangeboden wordt door het Radboudumc, waarbij onder andere alle stages in leerjaar drie en vier in het Radboudumc plaatsvinden. Daarnaast kan je dan extra workshops en excursies volgen.

Ik heb achttien weken stage gelopen op de afdeling maag-, darm- en leverziekten en achttien weken op de afdeling medische oncologie in het Radboudumc. Beiden waren ontzettend leuke en leerzame stages. Op de afdelingen was veel ruimte om tijd te besteden aan mijn leerproces en ik heb hele goede begeleiding gehad. Tijdens deze stages wordt je klaargemaakt om als verpleegkundige in de praktijk aan de slag te gaan.
 

4. Hoe vond jij het om een workshop te geven tijdens de College Tour en wat is volgens jou de meerwaarde voor scholieren om een College Tour te bezoeken?

Tijdens de stage op medische oncologie heb ik samen met een andere student een college tour met het thema borstkanker mogen geven. Ik vond het heel leuk om dit doen, omdat ik zelf ook na college tours de keuze heb gemaakt om verpleegkunde te gaan studeren. Het is echt een aanrader om één (of meerdere) college tours te volgen. Je kunt daarin een beeld krijgen van het beroep verpleegkundige en je kunt daarnaast ook vragen stellen over de opleiding. Tijdens college tours worden er regelmatig ook meerdere zorgberoepen vertegenwoordigt, met als voordeel dat je ook kunt kijken of een ander beroep meer bij je past.

Onderwijs Doelgroepen Scholieren

Wij helpen je bij het kiezen van je studie

In de gezondheidszorg werken mensen in veel verschillende beroepen waarvoor evenzoveel opleidingen bestaan. De Radboudumc Health Academy helpt jou bij het kiezen van je studie.

Radboudumc Beroepentoer in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboudumc Beroepentoer kan je helpen!

lees meer

Vier vragen aan Arianne Huisman

Arianne is in opleiding tot verpleegkundige en volgt het Radboud Plus Traject. Daarnaast gaf zij een workshop tijdens de Radboud College Tour. lees meer

Proefstuderen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen

Ben je geïnteresseerd in gezondheid en ziekte en wil je graag arts of onderzoeker worden? Kom naar een proefstudeerdag om te kijken of de studie Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen bij jou past. lees meer

Welke opleiding past bij jou?

Voor een beroep in het ziekenhuis. lees meer

Veelgestelde vragen en antwoorden

Over beroepsoriënterende activiteiten bij het Radboudumc. lees meer

Veelgestelde vragen en antwoorden

Voor scholierenVolg ons op

  • Medewerkers
  • Intranet