Scholing Vervolgopleiding tot huisarts (Voha)


Meer weten?

drs. Lidwien Bernsen
024 361 53 00
Hoofd opleiding

stel een vraag

Over de opleiding

Als huisarts ben jij de eerste die mensen met gezondheidsklachten ziet. Je bent bepalend in de verdere zorg van je patiënten. Kan je het zelf afhandelen of verwijs je ze door? Je komt als huisarts in aanraking met patiënten van alle leeftijden en allerlei soorten klachten.

lees meer

Over de opleiding

Als huisarts ben jij de eerste die mensen met gezondheidsklachten ziet. Je bent bepalend in de verdere zorg van je patiënten. Kan je het zelf afhandelen of verwijs je ze door? Je komt als huisarts in aanraking met patiënten van alle leeftijden en allerlei soorten klachten en bouwt door de jaren heen een band met hen op.  
 
De Vervolgopleiding tot huisarts biedt de arts in opleiding tot specialist (AIOS) een driejarige opleiding op maat. Het is mogelijk om de opleiding in Nijmegen of Eindhoven te volgen. Op beide opleidingslocaties wordt de volledige opleiding aangeboden. Tijdens je opleiding werk je samen met een kleinschalige en coherente beroepsgroep van huisartsen in de regio Nijmegen of Eindhoven.

Daarnaast is er een wekelijkse terugkomdag om het leren in de praktijk te ondersteunen. De terugkomdagen worden in Nijmegen en Eindhoven georganiseerd. Voor AIOS in de regio Eindhoven vinden de terugkomdagen plaats in het gebouw Strijp-Z in Eindhoven. Deze AIOS ontvangen ook hun onderwijs zoveel mogelijk op deze locatie.

Meer weten over de huisartsenopleiding? Kijk dan ook op de website van de Huisartsenopleiding Nederland.
 


Meld je aan

Via de website van Huisartsopleiding Nederland kan je online naar een opleidingsplaats als AIOS solliciteren. Je digitale sollicitatieformulier moet zeven maanden vóór aanvang van de opleiding ontvangen zijn.

solliciteren

In het kort

  • Deze opleiding is bedoeld voor studenten in het bezit van een BIG-registratie als basisarts.


Volg de opleiding in Eindhoven

De Voha biedt de mogelijkheid om je opleiding tot huisarts voor een groot deel in Eindhoven te volgen. Zuidoost Brabant is een regio met zeer vooruitstrevende eerstelijns organisaties met goede samenwerking met andere zorgverleners.

lees meer

Volg de opleiding in Eindhoven

De Voha biedt de mogelijkheid om je opleiding tot huisarts voor een groot deel in Eindhoven te volgen. Zuidoost Brabant is een regio met zeer vooruitstrevende eerstelijns organisaties met goede samenwerking met andere zorgverleners. Daarnaast is de verwachting dat de komende tien jaar meer dan 30% van de huisartsen in deze regio met pensioen gaat. Een aanlokkelijk perspectief! De eerste groep huisartsen startte in september 2014 met de opleiding in Eindhoven.

Opleidingslocatie

De opleidingslocatie Eindhoven is onderdeel van de Nijmeegse opleiding en de aios volgen dan ook het Nijmeegs opleidingsplan. De opleiding zelf wordt zoveel mogelijk in Eindhoven verzorgd. Tijdens de eerste huisartsstage wordt 95% van de terugkomdagen in Eindhoven georganiseerd. Landelijke cursussen en meerdaagse cursusdagen worden op andere locaties verzorgd. Het terugkomonderwijs van de klinische stage wordt samen met de Nijmeegse aios gevolgd in Nijmegen. In fase twee van de opleiding wordt, naast het onderwijs in Eindhoven, maximaal één dag per maand in Nijmegen keuzeonderwijs georganiseerd. De meerdaagse palliatieve zorg in fase twee van de opleiding wordt voor alle aios in Eindhoven georganiseerd. De stages worden, zoveel mogelijk, in Eindhoven gerealiseerd.

Samenwerkingsverbanden

De opleiding hecht veel waarde aan samenwerking met zorggroepen en andere eerstelijnsorganisaties. Zo is er met de huisartsopleiding in Maastricht een goede samenwerking - mede omdat we dezelfde opleidingslocatie gebruiken. Het is voor aios mogelijk om deel te nemen aan projecten, wetenschapsstages te regelen, onderwijs te volgen of te geven op lokale congressen of aan praktijkondersteuners of assistentes. Ook wordt er geëxperimenteerd met gezamenlijk onderwijs voor huisartsen en specialisten in opleiding. Zo nemen, waar mogelijk, kaderhuisartsen werkzaam bij zorggroepen of medisch specialisten deel aan de terugkomdagen. Tijdens de opleiding leer je, dankzij deze integratie van onderwijs en praktijk, de regio goed kennen waardoor je een netwerk opbouwt in Zuidoost Brabant.

Voorzieningen

De huisartsenopleiding is gevestigd in het Strijp Z-gebouw in Eindhoven: een nieuw gebouw met alle nodige moderne voorzieningen. We delen dit gebouw met de Universiteit Maastricht en andere eerstelijnsorganisaties: dit biedt kansen voor samenwerking en innovaties. Voor jou als arts in opleiding tot specialist (aios) is dit een mooie kans om je vanaf de start van je opleiding te vestigen in een ambitieuze regio.

Meer weten over de mogelijkheden van het volgen van de opleiding tot huisarts in Eindhoven?
Neem contact op met het secretariaat van de Voha, telefoon 024 361 53 00 of email secretariaatvoha.elg@radboudumc.nl

inloggen