Wat is artrose?

Atrose is een aandoening van de gewrichten. Door slijtage wordt de kraakbeenlaag van het gewricht aangetast waardoor de gewrichtsvlakken niet meer zo soepel langs elkaar glijden. lees meer

Wat is artrose?

Een aandoening van de gewrichten die bij veel mensen voorkomt, is gewrichtsslijtage, ook wel arthrosis deformans of kortweg artrose genoemd. Artrose kan voorkomen in alle gewrichten. Door slijtage wordt de kraakbeenlaag van het gewricht aangetast. Soms verdwijnt deze laag uiteindelijk helemaal. De gewrichtsvlakken kunnen niet meer zo soepel langs elkaar glijden. Hierdoor wordt bewegen steeds moeilijker en pijnlijker.

Om de pijn te verlichten, kan de arts pijnstillers voorschrijven of u doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Het is mogelijk dat deze behandelingen onvoldoende helpen. Een operatie is dan vaak de enige oplossing. De diagnose wordt gesteld naar aanleiding van uw klachten, het lichamelijk onderzoek en er wordt een röntgenfoto gemaakt.

Soorten artrose

  • Uw heupgewricht bestaat uit een kom en een kop, die precies in elkaar passen en naar alle kanten kunnen scharnieren. Door slijtage aan dit gewricht kunt u minder goed lopen.

    lees meer


Behandelingen wat kunnen we doen?

  • Er is overtuigend bewijs dat oefentherapie gunstige effecten heeft op pijn (vermindering) en functioneren (verbetering).

    lees meer


Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiënten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een dwarslaesie.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet