Wat is een lijmoor?

Lijmoor, dat vooral voorkomt bij kinderen, is een gevolg van een niet goed werkende buis van Eustachius.

lees meer

Wat is een lijmoor?

Lijmoor, dat vooral voorkomt bij kinderen, is een gevolg van een niet goed werkende buis van Eustachius. Het slijmvlies in het middenoor raakt hierdoor geïrriteerd en scheidt vocht af. Naast een vol drukkend gevoel in het oor en soms (hevige) pijn kan gehoorverlies optreden en kan het gedrag van uw kind veranderen.

Oorzaak

Lijmoor komt veelvuldig voor bij kinderen tussen de twee en zes jaar. Vaak treedt binnen enkele weken tot maanden spontaan genezing op zonder blijvende schade.

Verloop

Het kan voorkomen dat lijmoor langer blijft bestaan of veelvuldig aanleiding geeft tot oorontstekingen, hinderlijk gehoorverlies en/of langdurige klachten van afwijkend gedrag. Dan kan een tijdelijke beluchting van het middenoor via een trommelvliesbuisje zinvol zijn.

Onderzoek lichamelijk onderzoek KNO

Door middel van lichamelijk onderzoek KNO kan lijmoor worden vastgesteld. naar het onderzoek

Behandeling trommelvlies­buisjes

Door middel van trommelvliesbuisjes kan lijmoor worden behandeld. Het doel van een trommelvliesbuisje is een verbinding maken tussen middenoor en uitwendige gehoorgang. Zo komt, via het buisje, lucht in het middenoor. naar de behandeling

Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer