Meeloopdag, talentpool, wederzijds selectiegesprek

Meeloopdag

Wil je weten hoe het is om als verpleegkundige in het Radboudumc te werken; kom een dag meelopen binnen een van onze thema's en ervaar het zélf. Bij de meeste verpleegkundige afdelingen is het mogelijk om een ochtend of middag mee te lopen. Het doel van de meeloopdag is om je op een informele manier kennis te laten maken met de afdeling en om elkaar te informeren over werkwijzen, ambities en opvattingen. Zodat we vervolgens samen kunnen bespreken in hoeverre dit over en weer aansluit. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met het specialisme, de afdeling en het team.
Je kan je op onze website heel makkelijk aanmelden voor één of meerdere meeloopdagen bij het specialisme van jouw keuze. Als je ervaring en kennis passend is bij de afdeling (selectie op basis van CV), dan nodigen we je uit voor een meeloopdag. Is er over en weer een klik, dan neemt de afdeling je op in de talentpool.

Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.

Werken bij Verpleegkundige

Werken als verpleegkundige in het Radboudumc

Werken als verpleegkundige in het Radboudumc is vaak anders dan in de meeste ziekenhuizen. Het vak van verpleegkundige is hier altijd in ontwikkeling. Je krijgt hier te maken met uitzonderlijke ziektebeelden en complexe patiëntencategorieën. Dat maakt je werk bijzonder én interessant. lees meer

Werken als verpleegkundige in het Radboudumc

Het Radboudumc biedt patiënten topklinische en topreferente zorg. Ook hebben we een belangrijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde. Die taak vervullen we door wetenschappelijk onderzoek te doen en onderwijs & opleiding te verzorgen. Door deze taken is het vak van verpleegkundige continue in ontwikkeling en krijg je te maken met complexere patiëntcategoriën. Dit houdt in dat mensen die in een ander ziekenhuis niet kunnen worden geholpen, worden doorverwezen naar het Radboudumc voor een diagnose of een behandeling. Dit maakt jouw werk als verpleegkundige soms pittig, maar vaak ook interessant en afwisselend. 

Zorg, onderzoek en onderwijs

Als verpleegkundige profiteer je van de verwevenheid van zorg, onderzoek en onderwijs. Je bent vaak betrokken bij onderzoek van de wetenschappers van het Radboudumc. Resultaten van onderzoek worden ook vaak snel toegepast op de werkvloer. Naast onderzoek zorgt ook het vele onderwijs voor veel nieuwe impulsen. Het vak van verpleegkundige blijft in een academisch ziekenhuis dus continue in beweging.

Toekomstbestendig verplegen

De ontwikkelingen in de maatschappij in het algemeen en de zorg in het bijzonder leiden ertoe dat er in de toekomst behoefte is aan een andere mix van kennis, vaardigheden en gedrag bij verpleegkundigen.  Het Radboudumc richt zich op een heldere verdeling in twee beroepsgroepen met ieder hun eigen beroepstitel, deskundigheidsgebied, bevoegdheden, bekwaamheden en opleidingsniveau. We zorgen op deze manier voor voldoende differentiatie, voor zowel mbo- als hbo-verpleegkundigen. De eerste afdelingen zijn al in een ontwikkeltraject en starten in 2022 met de nieuwe manier van werken.  

Kennismaken met de afdeling

We laten je graag zien hoe het is om op een academische verpleegafdeling te werken. Tijdens een oriënterende meeloopdag vertellen we je graag over de patiëntencategoriën, behandelmethoden en de loopbaanmogelijkheden. Je loopt mee met een ervaren verpleegkundige en je kunt vragen stellen. Jij bepaalt of je solliciteert op de afdeling. Is er nu geen formatieruimte of je wil nog niet solliciteren, geen probleem. We nemen je op in onze talentpool en we houden contact. 

Je vindt hier een overzicht van de afdelingen die een meeloopdag aanbieden.  

Weet je nog niet welke afdeling goed bij jou past en wil je wel in het Radboudumc werken? Wij helpen je graag verder. Je kan contact opnemen met Ilse van Steen, recruitment adviseur. Je kan een e-mail sturen, bellen of een whatsapp bericht sturen. Het telefoonnummer is 06-11650197


Plan een afspraak

Ben je (bijna) gediplomeerd verpleegkundige en wil je je oriënteren op een baan in het Radboudumc? Plan een afspraak in met een Recruitment adviseur. We helpen je graag op weg!

Plan zelf een afspraak

meeloopdagen


Meeloopdagen

Wil je een dag meelopen? Bekijk het overzicht met de verschillende verpleegkundige afdelingen waar je kunt meelopen. Zo kunnen we elkaar alvast leren kennen!

lees meer

Meeloopdag, talentpool, wederzijds selectiegesprek

Bij de meeste verpleegkundige afdelingen werken we met meeloopdagen, talentpools en wederzijdse selectiegesprekken. Ervaar zélf of het Radboudumc bij je ambities past. lees meer

meer informatie


FLEX verpleegkundige

Het FLEXbureau is het interne uitzendbureau van het Radboudumc. Zij zorgen voor de invulling van tijdelijke vacatures in de zorg. Zo kun je kennismaken met verschillende specialismen en afdelingen in een academische setting.
  • Medewerkers
  • Intranet