Radboudumc

print
Schaamlipkanker

Schaamlipkanker, ofwel vulvakanker, is een kwaadaardig gezwel in het gebied van de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Schaamlipkanker is een zeldzame vorm van kanker: de diagnose wordt in Nederland jaarlijks bij ruim 300 vrouwen vastgesteld. De gemiddelde leeftijd van deze vrouwen ligt rond de 65 jaar. 

Hier vindt u de overlevingscijfers van schaamlipkanker van patiënten die in het Radboudumc zijn behandeld, welk stadium van schaamlipkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring schaamlipkanker

Schaamlipkanker is een vorm van gynaecologische kanker.

patiëntervaring schaamlipkanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving schaamlipkanker na 1-5 jaar

Schaamlipkanker overleving
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving schaamlipkanker

Welk stadium schaamlipkanker hebben patiënten?

Schaamlipkanker stadiumverdeling
Meer over het stadium van schaamlipkanker

Welke behandeling voor schaamlipkanker krijgen patiënten?

Schaamlipkanker behandeling
Meer over de behandeling van schaamlipkanker

Toelichting

De grafieken betreffen de patiënten:

  • bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten);
  • die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie;
  • alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in bovenstaande gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Gynaecologische kanker

Schaamlipkanker is een vorm van gynaecologische kanker.